Napadnut bivši funkcioner Bošnjačke stranke iz Pljevalja

Pljevljak Jovan Bajčetić napao je juče sugrađanina Emira Pilava, bivšeg funkcionera Bošnjačke stranke iz Pljevalja, potvrđeno je nezvanično CdM-u u Upravi policije.

Iz policije je CdM-u nezvanično rečeno da Emir Pilav prijavio da ga je napao Jovan Bajčetić. Policija je postupila po prijavi i od Bajčetića uzela izjavu. O svemu je obaviješteno i Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima.

Osnovni državni tužilac je nakon obavljenih istražnih radnji utvrdio da nema elemenata krivičnog djela.

Ranije danas pljevaljski imama Samir Kadribašić je na svom Facebook profilu napisao da se u Pljevljima sinoć dogodio fašistički incident.

“Sinoćni fašistički incident u centru Pljevalja ostaće na obrazu tužilaštvu ne uradili li ništa po tom pitanju. Napadnut je momak samo zato što je musliman. Najprimitivnije psovke, gađanje čašom, pozivanje na nasilje i riječi “marš u džamiju” su šamar svakom normalnom građaninu Pljevalja”, napisao je Kadribašić.

On je posebno naglasio da treba pohvaliti reakciju policije koja je vrlo brzo pronašla nasilnika i privela ga.

“Ali, čudi reakcija komunalne policije. Dvojica komunalnih policajaca su stajali sve vrijeme, čuli su i vidjeli šta se događalo. Zašto nisu kaznili grupu u kojoj je bio nasilnik zbog kršenja mjera? Zašto nisu, kao službena lica, ni na koji način odreagovali? Smješkali su se i posmatrali sve to Inače, izgrednik je i ranije poznat po sličnim ispadima. Poslije svega viđenog, zaista treba konstatovati da su u Pljevljima ugroženi svi normalni i vaspitani ljudi”, zaključio je on.

A.O.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor