Search
Close this search box.

Napadnut bivši funkcioner Bošnjačke stranke iz Pljevalja

Pljevljak Jovan Bajčetić napao je juče sugrađanina Emira Pilava, bivšeg funkcionera Bošnjačke stranke iz Pljevalja, potvrđeno je nezvanično CdM-u u Upravi policije.

Iz policije je CdM-u nezvanično rečeno da Emir Pilav prijavio da ga je napao Jovan Bajčetić. Policija je postupila po prijavi i od Bajčetića uzela izjavu. O svemu je obaviješteno i Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima.

Osnovni državni tužilac je nakon obavljenih istražnih radnji utvrdio da nema elemenata krivičnog djela.

Ranije danas pljevaljski imama Samir Kadribašić je na svom Facebook profilu napisao da se u Pljevljima sinoć dogodio fašistički incident.

“Sinoćni fašistički incident u centru Pljevalja ostaće na obrazu tužilaštvu ne uradili li ništa po tom pitanju. Napadnut je momak samo zato što je musliman. Najprimitivnije psovke, gađanje čašom, pozivanje na nasilje i riječi “marš u džamiju” su šamar svakom normalnom građaninu Pljevalja”, napisao je Kadribašić.

On je posebno naglasio da treba pohvaliti reakciju policije koja je vrlo brzo pronašla nasilnika i privela ga.

“Ali, čudi reakcija komunalne policije. Dvojica komunalnih policajaca su stajali sve vrijeme, čuli su i vidjeli šta se događalo. Zašto nisu kaznili grupu u kojoj je bio nasilnik zbog kršenja mjera? Zašto nisu, kao službena lica, ni na koji način odreagovali? Smješkali su se i posmatrali sve to Inače, izgrednik je i ranije poznat po sličnim ispadima. Poslije svega viđenog, zaista treba konstatovati da su u Pljevljima ugroženi svi normalni i vaspitani ljudi”, zaključio je on.

A.O.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor