Nakon izjave Golubovića reagovali iz DPS-a i BS

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović poručila je da predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović ne može biti dio te partije, a nakon što je sinoć saopštio da grafiti u tom gradu niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni. Iz BS su saopštili da Golubović više nema podršku te partije.

“Poslije sramne izjave Golubović ne može više biti dio partije kojoj pripadamo! Pređimo na djela!”, napisala je Šćepanović na Tviteru.

“Pljevlja su urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima”, kazao je Golubović za Gradsku TV.

Jedan od grafita u tom gradu posvećen je ratnom zločincu osuđenom za genocid Ratku Mladiću.

BS: Golubović dodatno ugrozio multietnički sklad u Pljevljima

Portparol BS Adel Omeragić kazao je da nakon skandaloznih izjava i pokušaja relativizacije zločina, odnosno, jasnog odbijanja da ukloni grafit sa imenom presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović više nema podršku Bošnjačke stranke.

„Svako ko na bilo koji način pokuša da relativizuje određeni zločin ili stane u zaštitu ratnog zločinca na bilo koji način, ne može imati podršku Bošnjačke stranke. Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je svojim izjavama dodatno ugrozio multietnički sklad u ovom gradu. Ako je za Golubovića „urbana vrijednost“ grafit posvećen ratnom zločincu, onda smo mi i on na dijametralno suprotnim vrijednosnim i civilizacijskim stranama”, naveo je Omeragić.

Aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja je, kako kaže Omeragić, morao imati mnogo više senzibiliteta, kada je govorio o navodnim nacionalizmima u gradu, jer ne smije zaboraviti da je broj Bošnjaka u Pljevljima višestruko smanjen u posljednje tri decenije.

“Očekujemo da se sve demokratske i evropske snage na političkoj sceni u Crnoj Gori odgovorno odnesu prema ovakvim i sličnim izjavama i pojedincima. Zato je više nego jasno da je Crnoj Gori potrebno da se što prije vrati na kolosjeku evropskih vrijednosti. Aktuelna Vlada svojim djelovanjem samo je dodatno doprinijela da danas imamo pojačanu etničku distancu, što se posebno osjeća u Pljevljima. Retrogradna politika nema i ne može imati perspektivu u Crnoj Gori. Bošnjačka stranka nikada neće odustati od borbe za multietničko društvo, za građansku, antifašističku, evropsku i sekularnu Crnu Goru“, kazao je portparol BS Adel Omeragić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor