Search
Close this search box.

Najviše se radi u Crnoj Gori

Na ljestvici Eurostata, Crna Gora je po broju nedjeljnih sati rada prva još od 2012. godine. Zanimljivo je da prvih deset „najradnijih nacija” pretežno čine balkanske zemlje

Prema podacima evropskog statističkog zavoda Eurostata od svih evropskih zemalja, najviše se radi u Crnoj Gori i to 44,5 sati nedjeljno.

Podaci Evropskog statističkog zavoda pokazuju da je broj radnih sati u Crnoj Gori povećan tokom pandemije, koja je cijelu evropsku ekonomiju snažno uzdrmala prošle godine.

– Na ljestvici Eurostata, Crna Gora je po broju nedjeljnih sati rada prva još od 2012. godine. Zanimljivo je da prvih deset „najradnijih nacija” pretežno čine balkanske zemlje. Na drugom mjestu je Srbija, gdje se prosječno radi 42,6 sati nedjeljno, a više od 40 sati tokom nedjelje rade još Grci, 41,4 sati – pokazuje istraživanje.

Prema ovom istraživanju, na listi slijede Makedonci sa 39,6 sati, Bugari, Poljaci i Slovenci sa po 39,1 sat sedmično, Rumuni sa 38,9 sati, Slovaci 38,8 i Hrvati (37,9 sati).

Prema podacima Evropskog statističkog zavoda Eurostata, u Njemačkoj se prosječno tokom radne sedmice radi 34,2 sata, u Francuskoj 36,3, Italiji 35,6 a u Španiji 36,4 sati.

M.D.S.


Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor