Najmanje pet poginulih u pucnjavi u Ukrajini

Pet osoba je poginulo, a nekoliko je povrijeđeno u pucnjavi pripadnika Nacionalne garde u ukrajinskom gradu Dnjepru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje.

epa09394679 Police officers escort a handcuffed person from the site after they detained an unknown person in front of the Cabinet of Ministers building in Kiev, Ukraine, 04 August 2021. Ukrainian police detained a man who threatened to detonate a grenade inside the Ukrainian Government building in the center of Kiev. EPA-EFE/SERHII DILIN

Dodaje se da je vojnik koji je pucao još na slobodi.

Četvorica ubijenih bili su pripadnici vojske, dok je jedan bio civil, dodaje ministarstvo, prenosi Sputnjik njuz.

-U 03.40 dogodila se tragedija na teritoriji Južnog mašinskog kombinata Južmaš. Vojnik Nacionalne garde Ukrajine, vojni obveznik Rjabčuk Artemij Jurjevič, rođen 2001. godine, nakon što je dobio oružje, iz nepoznatih razloga pucao je na dežurnu stražu Nacionalne garde iz puške kalašnjikov, nakon čega je pobjegao sa oružjem. Usljed toga je pet osoba poginulo, a pet je povrijeđeno, saopštilo je ministarstvo.

Teritorija fabrike u kojoj se dogodio incident je ograđena i prisutne su policijske patrole, a u vojnoj jedinici je pokrenuta interna istraga, saopštila je u četvrtak pres služba Nacionalne garde.

Motivi pucnjave još nijesu poznati.

U gradu je pokrenuta policijska akcija, a pripadnici Nacionalne policije i jedinica Nacionalne garde su u stanju pripravnosti.

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor