Search
Close this search box.

Na sjednici SO Bijelo Polje usvojen izvještaj o radu Smolovića: Mnogo obećano malo ostvareno

Izvještaj, koji je bio prva tačka dnevnog reda, usvojen je sa 19 glasova “za” odbornika vlasti, oličene u DPS, BS, SD i SDP. Protiv je bilo 11 odbornika opozicije. Kritikujući izvještaj, koji je inače bio na čak 93 kucane strane, odbornik Demokrata Marko Đukić kazao je da je nevjerovatno kako se olako kazuje o navodnim uspješnim projektima, na koje lokalna uprava nije imala uticaj već se “samo kite tuđim perjem”.

ODBORNICI SO BIJELO POLJE NA JUČERAŠNJEM ZASJEDANJU/ FOTO: MILOVAN NOVOVIĆ, DAN

Koliko je samo obećano, a u velikom broju ništa nije ostvareno. Kada je prije četiri godine slično govorio, Smolović je najavio 150 miliona investicija i otvaranje 2.000 radnih mjesta. Pitam gdje nam se sve to izgubi – kazao je Đukić i kritikovao poteze predsjednika Smolovića koji se tiču dijela gradskog trga.

 Na iznenađenje građana, Smolović je pokrenuo projekat postavljanja dinamičke fontane na gradskom trgu. To je uradio iako je znao da se na toj lokaciji nalaze ostaci džamije i tako probudio duhove prošlosti i napravio apsolutne podjele u gradu – ustvrdio je Đukić.

Odbornik Pokreta Evropa sad (PES) Dražen Petrić istakao je da je poslednjih godina došlo do ozbljinog nazadovanja u transparentnosti rada Opštine.

Opština Bijelo Polje je za razliku od prethodnog istraživanja, kada je bila na prvom mjestu, stigla do devetog, što dovoljno govori o transparentnosti njenog rada. To znači da smo ozbiljno nazadovali i na tom planu treba ozbiljno poraditi – kazao je Petrić.

Smolović: Da smo mi ostali na vlasti, sve bi davno bilo završeno

Obrazlažući izvještaj o svom radu Petar Smolović je kazao da je dosta toga urađeno ali da treba još dosta toga i da se uradi.

U poslednje četiri godine jedan jedini euro za državne projekte u Bijelo Polje nije uložen. Stoga predlažem formiranje opštinske parlamentarne komisije da se tačno utvrdi šta je stalo i zbog čega se ne radi i da svi učinimo napor da se krene u realizaciju projekata – kazao je Smolović.

On je dodao da je najveći problem što se ne nastavlja sa realizacijom kapitalnih projekata Đalovića pećina i Bjelasica.

Da smo mi ostali na vlasti, sve ovo bi davno bilo završeno. A podatak da poslednja tri premijera, Krivokapić, Abazović i Spajić, nijesu posjetili Bijelo Polje, dovoljno govori o odnosu prema našem gradu – zaključio je Smolović.

Odbornik Nove srpske demokratije (NSD) Vaso Obradović istakao je da se od strane vlasti ponavljaju iste priče o investicijama, koje se ne realizuju.

Rezultati rada lokalne uprave se ne vide, a građanima je prioritetan kvalitet života. Pitam se da li će doći dan kada ću se jednom probuditi u drugom danu – pitao je Obradović.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Asmir Pućurica odgovorio je da zbog političke nesigurnosti niko od investitora neće da ulaže sredstva.

Otjerali su investitore iz Crne Gore, tako da i Bijelo Polje trpi na tom polju. I zato ako se nešto ne promijeni, nažalost, stagniraćemo. Očekujem da sadašnja Vlada ima više obzira prema kapitalnim projektima u našem gradu. Crna Gora više sad liči na socijalnu ustanovu nego na državu – rekao je Pućurica.

I ostali odbornici DPS-a, ali i Bošnjačke stranke pohvalno su govorili o izvještaju o radu predsjednika Opštine.

Novinar: Milovan Novović

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor