Na Cetinju u 19 sati šetnja za Ukrajinu!

Građani Cetinja šetaće danas u znak solidarnosti građanima Ukrajine koji već 121 dan preživljavaju rusku agresiju.

„Četiri mjeseca je od početka ruske agresije na Ukrajinu. Četiri mjeseca traje ratno razaranje Ukrajine s elementima urbicida, kulturocida i genocida.

Četiri mjeseca herojski ukrajinski narod pruža neustrašivi otpor ruskom agresoru i njegovim plaćenicima. Solidarnost s ukrajinskim narodom predstavlja moralnu i etičku obavezu svakog slobodnog građanina demokratskoga svijeta. Dok Ukrajina pruža herojski otpor i brani sopstvenu slobodu i slobodu svakog čovjeka koji baštini evropske i civilizacijske vrijednosti razvijenih demokratskih društava, naša je dužnost da im pružamo podršku.

Građani Cetinja svjesni trenutka i što znači zločinačka agresija Putinove armade, najprije za Ukrajinu i ukrajinski narod, a zatim i za Evropu i svijet, oslanjajući se na svoju slobodarsku tradiciju prvih 100 dana ruske agresije svakodnevnim protestnim šetnjama pružali su podršku Ukrajini i njenom herojskom narodu u borbi za slobodu. Podrška se nastavila kroz razne vidove i akcije a svakodnevne protestne šetnje su prešle u jednomjesečne, svakog 24. u mjesecu u znak 24. februara kada je i počela sveopšta invazija na Ukrajinu.

Pružanje podrške Ukrajini naša je dužnost i zato vas građani Cetinja pozivaju da im se pridružite danas u 19h na Dvorskom trgu u još jednoj protestnoj šetnji podrške ukrajinskom narodu. Slava Ukrajini. Herojima slava!“, naveli su u saopštenju.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor