Search
Close this search box.

Montefarm: Maske se prodaju po nabavnoj cijeni

Hirurške maske koje su od jutros u prodaji u apotekama Montefarma su dio komercijalne nabavke, plaćene sa računa Montefarma i nabavljene direktno od proizvođača, bez posrednika, a cijena po kojoj se prodaju je nabavna, uvećana za sedam odsto PDV i iznosi 51 cent, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U Montefarmu posebno ističu da su pomenute maske poručene i plaćene 20. marta tj. prije nego su u Crnu Goru stigle donacije.

“Donirana oprema se ne prodaje u apotekama Montefarma već je namijenjena onima koji su najviše izloženi opasnosti od koronavirusa, a to su zdravstveni radnici i svi oni koji u ovom trenutku moraju obavljati radne zadatke ( vojska, policija, vatrogasna služba, mediji, itd)”, naglasili su.

Montefarm je, kako dodaju, isporučio svojim apotekama u svim opštinama u Crnoj Gori određeni broj zaštitnih maski, srazmjerno broju stanovnika, a prodaja je počela ovog jutra.

“Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na pet komada po pacijentu. Apoteke rade od osam do 18h, subotom takođe, a apoteke koje rade 24h nijesu mijenjale radno vrijeme. Koristimo priliku da apelujemo na građane da prilikom boravka u našim apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10 kvadratnih metara prostora, da poštuju međusobno rastojanje, kao i broj maski koje mogu kupiti”, poručuju iz Montefarma.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor