Mladić iz Pljevalja optužen za ubistvo oca dobio uslovni otpust

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda donijelo je još uvijek nepravosnažno rešenje o davanju uslovnog otpusta za Zorana Gogića (25) iz Pljevalja.

Optužnica je stavila na teret Gogiću da je 30. decembra pretprošle godine u pljevaljskom selu Židovići ubio oca Stanišu Gogića (48).

Njemu je inače prethodno Apelacioni sud Crne Gore ranije preinačio presudu koju je donijelo vijeće Višeg suda kojim je predsjedavao Ivan Adamović, kojom je Gogić iz sela Židovići kod Pljevalja, zbog ubistva na mah osuđen na godinu dana zatvora.

Novom presudom Gogić je trebalo u zatvoru da provede tri godine.

U obrazloženju prvostepene presude se, između ostalog, navodi da kazna nije primjerena težini djela. Inače, Gogić se prvobitno optužnicom teretio za klasično ubistvo. Tokom sudskog postupka, sudija je djelo promijenio u ubistvo na mah, zašta je predviđena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

– Optuženi je kriv što je u stanju bitno umanjene uračunljivosti, doveden ne svojom voljom u stanje jake razdraženosti, ubio svog oca na mah. Izrečena mu je i mjera bezbjednosti liječenja – kazao je sudija Adamović, obrazlažući prvostepenu presudu.

izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor