Mještani sela Bioča, Poda i Srđevac zahtijevaju redovniji linijski prevoz putnika

Sve funkcioniše besprekorno, nijesu tačni navodi mještana da autobuska linija nije u funkciji, već se sve radi sračunato kako bi se uveo drugi prevoznik na liniju do Bioča, tvrdi Novo Konatar vlasnik „Novoprevoza“

Unazad nekoliko godina postoje problemi sa međugradskom linijom Bijelo Piolje – Berane, ali i lokalnom linijom do sela Bioče, odnosno administrativne granice sa beranskom opštinom. Mještani okolnih sela kažu da su problemi počeli ukidanjem kombi prevoza, nastavili se odlaskom u stečaj autobuskog preduzeća „Simom vojaž“, i produbili se od juna ove godine od kada do Bioča nema redovnog lokalnog prevoza. Iz tog razloga mještani bjelopoljskih sela Bioča, Poda i Srđevac uputili su dopis nadležnima u lokalnoj upravi zahtijevajući da se uvede red u lokalnoma prevozu.

– Do 1. juna prevoznik „Velentrans“ iz Bijelog Polja obavljao je prevoz putnika na relaciji Bijelo Polje – Poda, nakon što su izgubili na tenderu oni su prestali sa prevozom, a mi od tad gubimo veći dio polazaka ka Bioči i od ovog sela prema Bijelom Polju. Obraćali smo se nadležnom Sekretarijatu za preduzetništvo i ekonomski razvoj i oni nam obećali da će linije krenuti. Tražimo pomoć – istakli su mještani u dopisu.

image

SLOBODAN JELIĆ

MILOVAN NOVOVIĆ

Jelić: „Novoprevoz” regularno na tenderu dobio liniju do Bioča

Sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj Slobodan Mišo Jelić kaže da je regularno na tenderu „Novoprevoz“ dobio liniju do Bioča.

– Samo „Novoprevoz“ i niko više, ima pravo prevoza do Bioča, a dobio je i međugradsku liniju do Berana, na osnovu našeg zahtjeva koje smo ranije uputili na adresu Ministarstva kapitalnih investicija – pojašnjava Jelić, dodajući da je ranije, privremeno, linija do Bioča data preduzeću „Veletrans“ jer je bila potreba, a drugi niko nije bio zainteresovan.

– „Novoprevoz“, uz preostalih sedam prevoznika koje imamo na različitim destinacijama, dobija subvencije na osnovu programa mjera podsticaja razvoja poljoprivrede, za troškove prevoza putnika na seoskom području. Svi dobijau po pet centi po pređenom kilometru, dok prevoznici koji idu do Bioče i Grančareva, dobijaju po sedam centi – kaže Jelić.

Sa druge strane Novo Konatar, vlasnik saobraćajne firme „Novoprevoz“, koja je na tenderu dobila liniju za Bioču, tvrdi da sve funkcioniše besprekorno i da nijesu tačni navodi mještana da autobuska linija nije u funkciji. Konatar smatra da se sve radi sračunato „kako bi se na ovaj način uveo drugi prevoznik na ovu liniju“.

– Međugradski prevoz funkcioniše, imamo liniju do Berana, ali i lokalni prevoz do Bioča. Imali smo ranije sedam polazaka na dan, s obzirom da smo imali obavezu da između ova dva susjedna grada prevozimo i 180 đaka. Kada je počeo raspust smanjili smo na četiri polaska dnevno, od čega prvi prema Beranama, ide u pet sati ujutro i onda se vraća prema Bijelom Polju radi radnika koji putuju na svoja radna mjsta – kaže Konatar i dodaje da je lako sve provjeriti i utvrditi, te da su na tenderu jedini dobili da vrše prevoz do Bioča, kao i do Berana.

– Pozivamo nadležne da sve iskontrolišu i utvrde stvarno stanje. Tražimo i da se zabrani pojedinim prevoznicima da idu prije nas i kupe putnike na istoj relaciji, a da za to nijesu dobili rješenje. Tražimo da oni budu sankcionisani, a da Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj, kao naš poslodavac, ima više sluha za nas prevoznike – podvlači Konatar.

Inspektorka za drumski saobraćaj Bisera Balić, pri Sekretarijatu za inspekcijeske poslove, juče je u „Novoprevozu“ izvršila inspekcijski nadzor, u koji je „Dan“ imao uvid.

– U nekoliko navrata izvršili smo inspekcijski nadzor preduzeća „Novoprevoz“ i ustanovili da održava red vožnje na relaciji Bijelo Polje – Bioča, koji mu je povjeren, te da nema osnova za preduzimanje daljih upravnih radnji i mjera – stoji u obavještenju inspektorke Balić.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor