Mještani Đurđevića Tare: Opština nije asfaltirala ni pola puta do manastira

Mještani pljevaljskog sela Đurđevića Tara tvrde da je Opština Pljevlja prošle godine asfaltirala svega 240 metara puta do tamošnjeg manastira Arhangela Mihaila, a da je u opštinskom budžetu prikazano da je na toj dionici ugrađeno asfalta u dužini od 500 metara.

Tvrde i da je programom javnih radova u prošloj godini Opština budžetom opredijelila novac za 500 metara asfalta. Iz Opštine negiraju da je u tom poslu bilo nepravilnosti.

Mještanin Budečevice Miroslav Šljivančanin kaže da “postoji nesaglasnost onoga što se priča i što se prikazuje kroz budžet sa stanjem na terenu”.

Mještani kažu da je Opština prije desetak dana potvrdila informaciju da je prošle godine ugrađeno 500 metara puta.

Ove godine lokalna uprava je finansirala dodatnih 400 metara asfalta, prema manastiru udaljenom oko kilometar od mosta na Đurđevića Tari.

“Očekivali smo da će tih nedostajućih 260 metara biti u ovoj godini nadomješteno, ali nije. U ovoj godini je ugrađeno samo tih 400 i zato upravo sada reagujemo. Mi reagujemo na 2019. godinu. Manastir se nalazi na izuzetno posjećenoj turističkoj regiji, kanjonu Tare koji je UNESCOV rezervat. Uz to on je otvoren i turistima, da dolaze i svojim automobilima da posjećuju manastir, iz tog razloga je put izgrađen. Tu jeste dosta Opština kroz godine obnove pomagala i učestvovala, sve do ove sada sporne situacije”, rekao je Šljivančanin.

Predsjednik Opštine Igor Golubović nije želio da komentariše, kako je rekao, paušalne ocjene i insinuacije o navodnim neregularnostima, napominjuću da će Opština dati punu informaciju nakon realizacije ugovora o asfaltiranju lokalnih puteva, kao i o dužini svih pravaca.

Mještani traže da se utvrdi da li je u konkretnom slučaju došlo do ugrožavanja društvenog interesa i otklone sumnje da su u pitanju malverzacije.

“Ja ne mogu sada da tvrdim da jeste, ali postoji sumnja, jer tog asfalta ovdje nema, pa tako pozivam odgovorne u opštini da razjasne da li je u pitanju nešto organizovano ili je neko ad hoc kao pojedinac prekršio zakon”, rekao je Šljivančanin.

Izvor Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor