Mjere gase sezonu skijanja u Kolašinu

Iz oba kolašinska skijališta saopšteno da namjeravaju da završe sezonu već predstojećeg vikenda.

Foto : Kolašinsko skijalište

Kolašinska skijališta ovih dana su praktično pusta, nakon odlične posjete tokom januara i februara.

Najnovije mjere u borbi protiv širenja koronavisrusa, vjerovatno će “zaključiti” sezonu ranije nego što je bilo planirano, uprkos tome što su uslovi za skijanje odlični, a snijega ima u izobilju.

Na državnom Ski-centru Kolašin 1600 u martu je za 80 odsto manje gostiju nego što ih je bilo u dva prethodna mjeseca. Prema riječima izvršnog direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića, “zatvaranje” Podgorice dodatno je smanjilo broj gostiju. Ovih dana na tom skijalištu, gosti su, uglavnom, Kolašinci.

“Zimska turistička sezona 2020/21. je, i pored rigoroznih mjera zdravstvenih vlasti i brojnih ograničenja u radu, jako uspješna. Međutim, opšte poznato je da su zdravstvene vlasti počev od 25. februara donijele mjere zabrane međugradskog saobraćaja koje i dalje traju. Samim tim, u martu mjesecu je znatno smanjen broj skijaša i turista koji posjećuju Ski-centar Kolašin 1600. U odnosu na prosjek turista koji je posjećivao ski-centar u januaru i februaru, ovog mjeseca posjeta je slabija za oko 80 odsto. Zaključavanje Podgorice dodatno je uticalo na smanjenje posjećenosti Ski-centra Kolašin 1600 poslednjih dana”, kazao je “Vijestima” Popović.

Na Ski-centru Kolašin 1600 visina utabanog snijega je od 80 do 100 centimetara.

Popović kaže da je u funkciji svih osam staza, ukupne dužine 10,5 kilometara. Navodi da će skijaška sezona, s obzirom na situaciju, najvjerovatnije biti završena predstojećeg vikenda.

“Ukoliko u aprilu bude uslova za dalji rad Ski-centra Kolašin 1600, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja razmotrićemo dalje okolnosti i opravdanost rada pod ovim ograničenjima. O tome će naravno javnost biti blagovremeno obaviještena”, rekao je on.

Najnovije mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa donijele su nevolju i privatnom Ski-centru Kolašin 1450.

Direktorica Dijana Bulatović tvrdi da je posjećenost manja “skoro pa 100 odsto”, i najavljuje da će sezonu okončati krajem marta.

“Zatvaranje Podgorice je veoma uticalo na smanjenje posjećenosti, skoro pa 100 odsto. Uslovi za skijanje na našem skijalištu su odlični. Sniježnog pokrivača na dobro pripremljenim stazama ima i više nego dovoljno, odnosno 100 centimetara u podnožju i 190 na vrhu. Za skijanje su u funkciji šestosjedna žičara Vilina voda, ski-lift Jezerine i Baby lift”, kazala je ona “Vijestima”. Gosti tog skijališta proteklih dana bilo je 119 učesnika međunarodnog skijaškog takmčenja u slalomu i veleslalomu.

Izvor : Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor