Ministarstvo prosvjete: Upoznati smo sa problemom prebukiranosti u OŠ „Oktoih“, pokušavamo da nađemo rješenje

„Ministarstvo sa svojim resorima pomno prati situaciju“

Ministarstvo prosvjete saopštilo je danas da je upoznato sa problemom prebukiranosti sa kojim se ovih dana suočavaju roditelji đaka prvaka i Uprava osnovne škole (OŠ) „Oktoih“ u Podgorici.

U saopštenju se dodaje da je za predstojeću školsku godinu upisano 170 učenika, dok njih 50 čeka proces testiranja.

„Do sada je bilo moguće organizovati neometan proces nastave, jer su zbog epidemije koronavirusa, časovi bili skraćeni na 30 min, pa se i nastava u trećoj smjeni izvodila u vrijeme prilagođeno dnevnim aktivnostima djece. Svjesni smo zabrinutosti roditelja jer vraćanje časova na trajanje od 45 minuta iziskuje održavanje nastave u trećoj smjeni do 20 časova“, piše u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora su rekli da je njihova obaveza da svim budućim prvacima pruže mogućnost upisa i neometane kontinuirane nastave.

„Ministarstvo sa svojim resorima pomno prati situaciju i pokušavamo da nađemo rješenje koje će biti u isključivom interesu učenika. Proces rješavanja ovog problema je prioritet u radu Ministarstva. U skladu sa tim potrebno je da svi budu uključeni u prevazilaženje novonastale situacije, od roditelja, Uprave škole do stručnih službi Ministarstva, kako bi vođeni istim ciljem našli najoptimalnije rješenje“, zaključuje se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor