Ministar Mitrović sa saradnicima u zvaničnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović, sa saradnicima boravi u zvaničnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštili su iz Ministarstva.

 

Predstavnici delegacije uzeli su učešće na ceremoniji otvaranja „Abu Dabi Nedjelje održivosti (ADSW)“.

Ministar Mitrović se tokom posjete sastao sa g-đom Mariam Bint Mohammed Saeed Almheiri, ministarkom za klimatske promjene i životnu sredinu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ukazao je na brojne potencijale za unapređenje saradnje u oblastima zaštite životne sredine i biodiverziteta.

Informisao da je Crna Gora u prethodnoj godini proglasila tri zaštićena morska područja, te da slijedi naporan rad na definisanju najboljeg modela upravljanja istima, pri čemu bi podrška Ujedinjenih Arapskih Emirata bila od izuzetnog značaja i podsjetio da je u paviljonu Crne Gore na ovu temu postavljena izložba „Blagosloveni prirodom“, saopštili su iz ovog Ministarstva.

„Ponovno vraćanje prirodi, očuvanje i efikasno upravljanje morskim i kopnenim ekosistemima, očuvanje biodiverziteta, kao i integrisanje ovih pitanja u ključna strateška i planska dokumenta naš je primarni cilj“, poručio je ministar Mitrović.“

Ministarka Almheiri napomenula je da je prednost crnogorskog Ministarstva da objedinjuje nadležnosti vezane za ekologiju i za prostorno planiranja, pri čemu je Mitrović dodao da će u budućnosti aktivnosti Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore biti na ekološkom planiranju.

Dogovorena je saradnja dvije zemlje, sa akcentom na nacionalne parkove i zaštićena područja, a sa krajnjim ciljem postizanja efikasnog upravljanja istima, pišu iz Ministarstva.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor