Search
Close this search box.

Milošević: Biće još zapljena, sa Sofijom Bulatović nijesam u pretjeranom kontaktu

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević kazao je da se uništenje posljednjeg kontingenta zaplijenjenih cigareta može očekivati u narednih petnaestak dana.

U gostovanju u Bojama jutra na TV Vijesti najavio je i nove zapljene.

Milošević je kazao da je njegov stav da kontingent od više od 5.000 kartona cigareta treba uništiti i da će se ići u tom smjeru, rekavši da za to imaju zakonsku osnovu, ali i da su im i držaoci tih cigareta rekli da se odriču te robe.

– Sačekaćemo određene zakonske rokove da vidimo hoće li biti postupaka ili ne. Ako ne, realizovaćemo javno uništenje u narednih 15 dana. Biće pozvani i međunarodni partneri da učestvuju, kako bi se otklonile sve sumnje – kazao je Milošević.

Poručio je da će se na taj način zadati udarac svima koji su se bavili švercom.

– Uništenje je garant da oni neće opet doći do te robe. Svjesni ste da može doći do promjene vlasti, različitih tumačenja, sve je to uvezano godinama – kazao je Milošević.

Podsjetio je da su pred sudom pokrenuti određeni sporovi.

– Sačekaćemo hoće li biti koja presuda kod Upravnog suda. Imaćemo i novih zapljena, o čemu ćemo javnost obavještavati – dodao je on.

Milošević je kazao da je i dalje u kontaktu, “ali ne pretjerano”, sa Sofijom Bulatović, za koju se vjeruje da je u tajnom dijelu policijskog dokumenta – SOCTA 2021 zavedena kao član kriminalne grupe Tuzana Leona i Viktora Drešaja.

Ističe da mu ni ranije, a ni do danas, niko zvanično nije dostavio podatak da se radi o osobi koja je pripadnica bilo kog kriminalnog klana.

– U privatni život bilo čiji ne ulazim. Sofiju Bulatović poznajem duži niz godina, ništa nijesam krio, prisustovali smo utakmici spontano – kazao je on.

– Imao sam određene prijatelje i drugove i prije vlasti, kojih se neću odreći zbog ove funkcije – poručio je direktor UPC.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor