Search
Close this search box.

Milanović Đukanoviću: Crna Gora će biti sljedeća članica EU, imaće svu pomoć Hrvatske

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je da na početku dvodnevne posjete Crnoj Gori u razgovoru sa domaćinom Milom Đukanovićem danas na Cetinju kazao da je Crna Gora najviše odmakla u evropskim integracijama i da će vjerovatno biti prva sljedeća članica Evropske unije. Poručio je da će Crna Gora imati svu pomoć Hrvatske na tom putu. Dans se čulo i da je Milanović ponovo došao na Cetinje nakon skoro četiri deceniji. Predsjednik Crne Gore se zhvalio Milanoviću na pomoći koju je Hrvatska do sada pružila Crnoj Gori, i izrazio očekivanje da će saradnja dvije države biti još više unaprijeđena.

Đukanović je naglasio da je ova posjeta bila najavljena pred pandemiju koronavirusa, te da mu je zadovoljstvo što je predsjednik Hrvatske gost Crne Gore.

“Kontinuirana podrška stiže od Hrvatske. U savladavanju prepreka u pregovorima o članstvu u EU. Crna Gora je dio kontigenta Hrvatske u Avganistanu. Zahvalni smo za podršku u uspješnom savladavanju pandemije. Dobili smo konkretnu donaciju od Hrvatske. Ostaju brojni izazovi i mogućnost saradnje u narednom periodu”, rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je uvjeren sam da je ova posjeta nešto dragocjeno za Crnu Goru i da će finalni epilog biti doprinos još boljim prijateljskim odnosima.

“Dragi Milo drago mi je da sam na Cetinju nakon 39 godina”, su riječi kojima se Milanović obratio domaćinu.

“Crna Gora je je najbliža članstvu u EU. Voljeli bi da su i drugi ali nisu toliko. Mi želimo imati predvidive susjede. To ne znači dosadne, već da znamo s kim imamo posla. Vi ste zemlja koja je početkom pregovora jasno i otvoreno izabrala karakter zapadnog društva i zapadne države- vladavina prava, otvoreno društvo, nezaivisni mediji i sudstvo… Kada se jednom time ovlada onda je uspjeh dokazan. Crna Gora će vjerovatno biti prva sljedeća članica EU”, naglasio je Milanović.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor