Medojević: Slugu mandatara traže u NVO sektoru, duboka država odlučuje ko će u Vladu

Traži se mandatar iz redova NVO sektora kako bi se zadovoljili centri moći, a ne izborna volja građana, tvrdi on

Najava da se budući mandatar crnogorske vlade traži i među šefovima u NVO sektoru je samo nastavak politike tzv. duboke države i njenih eksponenata u Crnoj Gori, jer je cilj da se opet spriječi formiranje stabilne vlade od partija koje su dobile poslednje parlamentarne izbore, kaže za Sputnjik Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene.

Medojević, jedan od lidera DF, ističe da uopšte nije bitno koje će to ime biti iz NVO sektora, već je bitno ko ih predlaže i kome će da služe.

– Do političke krize u Crnoj Gori i njenog usložljavanja došlo je pri formiranju prve vlade nakon pada DPS-a. Tada su predstavnici krupnog kapitala, medija, vezani za duboku državu i predstavnike stranih zapadnih agentura, poželjeli da kontrolišu vlast u Crnoj Gori, da formiraju vladu koja nije odražavala izbornu volju građana. Nije, dakle, bio cilj da se formira vlada koja će rješavati nagomilane političke i ekonomske probleme, već da se formira vlada koju će kontrolisati predstavnici krupnog kapitala, medija, povezanih sa dubokom državom i stranim agenturama. Evo vidimo kako se sve završilo, padom dvije vlade. Dakle, kod nas se ne formira vlada kao što se formiraju vlade u demokratskim državama, na osnovu volje građana, već ovdašnji predstavnici krupnog kapitala, mediji, NVO sektor, povezani sa stranim agenturama koje su ispostave duboke države, odlučuju ko smije, a ko ne smije u vladu. Tako smo mi iz DF-a unaprijed eliminisani iz svake vlade- konstatuje Medojević.

Potencira da zbog toga što se ne želi napraviti vlada na osnovu izborne volje, one i tako lako padaju, jer je taj eksperiment nemoguć.

Zato se sada opet traži mandatar iz redova NVO sektora kako bi se zadovoljili centri moći, a ne izborna volja građana.

– Niko neće izvući korist od političkih stranaka u Crnoj Gori iz ovog političkog haosa, a ja vjerujem da će na izborima DF imati najmanje štete, jer nijesmo sarađivali sa DPS-om. U stvari, najveću štetu imaju birači DF-a i opozicije. Oni su za nas glasali na izborima da se smijeni koruptivni sistem koji je Đukanović napravio poslednjih 30 godina svoje vladavine, u kome su ljudi bili diskirminisani, glasali su za to da se uhapse lopovi, da se država oslobodi mafije, da se spriječi šverc, da se isprave nepravde. Međutim, ništa od toga nije urađeno, hapšenja koja su bila dogodila su se pod pritiskom SAD i Velike Britanije- tvrdi dalje Medojević.

Što se tiče saradnje DPS- a i Demokrata, on smatra da je za očekivati da su dogovorili još nešto osim obaranja vlade Dritana Abazovića.

– Vidjećemo ubuduće kako će i koliko sarađivati. Miroslav Lajčak je svaki čas u Crnoj Gori, vidjećemo i sa kim će razgovarati, a nedavno je imao susret sa Aleksom Bečićem. Ne treba zaboraviti taj uticaj međunarodnog faktora- zaključio jeMedojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor