Search
Close this search box.

Medojević pisao Novoviću povodom ubistva Jovana Vukotića

Predsjednika PzP-a Nebojša Medojević uputioj je Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću otvoreno pismo u vezi sa ubistvom Jovana Vukotića u Turskoj.

Sadržaj otvorenog pisma prenosimo u cjelosti.

“Imajući u vidu da su istražni organi Turske, u jednoj sjajnoj i brzoj akciji otkrili počinioce teških krivičnih djela povodom likvidacije Jovice Vukotića, vođe Škaljarskog narkoklana, u Istanbulu, koristim ovu priliku da Vas zamolim za odgovore na sledeća pitanja:

Da li ćete tražiti izručenje crnogorskih državljana koji su osumnjičeni da su kao pripadnici Kavačkog narkoklana organizovali, pripremali i izvršili teško krivično djelo ubistva u Turskoj ili ćete prepustiti turskim kolegama da okončaju istragu i vode krivični postupak u Turskoj, imajući u vidu već prikupljeno mnoštvo dokaza i činjenicu da su u čitavu operaciju bili umiješani i turski narko klanovi?

Da il ćete Vi sa vašim saradnicima u najkraćem roku posjetiti vaše kolege u Istanbulu i razmjeniti saznanja i dokaze o djelovanju ovog narkokartela i njihovim vezama sa turskih narkokartelima?

U okviru međunarodne saradnje koje PzP ima sa naših sestrinskim partijama iz IDU, ja sam došao do nekih saznanja koja ukazuju da su turski istražni organi rasvjetlili ovaj slučaj i došli do ozbiljnih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi i vašem tužilaštvu u istragama koje vodite protiv narkokartela u Crnoj Gori.

Cijenim da je značaj ove akcije turske policije dragocjen i za borbu državnih organa Crne Gore protiv organizovanog kriminala, a posebno zbog nevjerovatnih tehnoloških mogućnosti turske policije koje mogu biti korisne iz neke važne istrage u Crnoj Gori.

Molim Vas da mi odgovorite na ovaj zahtjev u primjerenom roku, jer javnost treba da zna, šta GST radi povodom ovog slučaja u Turskoj. Siguran sam da odgovori na ova pitanja ne mogu negativno uticati na istrage, već samo osnažiti podršku javnosti i političkih partija i Parlamenta borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u Crnoj Gori”.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor