Međunarodni dan djece oboljele od raka obilježen u Bijelom Polju: ,,Zagrli srcem Martin i Andrija“

Koordinatorka NVU “Zagrli srcem Martin i Andrija” Ivana Šćekić je kazala da je manifestacija organizovana sa ciljem pružanja podrške djeci i njihovim roditeljima koji vode borbu sa ovom opakom bolešću, ali i da skrenu pažnju široj javnosti na problem sa kojima se suočavaju tokom liječenja.

Međunarodni dan djece oboljele od raka u Bijelom Polju je obilježen na gradskom trgu, u organizaciji nevladinog udruženja ,,Zagrli srcem Martin i Andrija“.

Program podrške sa porukom “BORIM SE I ŽIVIM” djeci oboljeloj od raka održan je uz učešće učenika osnovnik škola, Škole za osnovno muzičko obrazovanje, KUD-a Tekstilac i velikog broja građana.

Koordinatorka NVU “Zagrli srcem Martin i Andrija” Ivana Šćekić je kazala da je  manifestacija  organizovana sa ciljem pružanja podrške djeci i njihovim roditeljima koji vode borbu sa ovom opakom bolešću, ali i da skrenu pažnju široj javnosti na problem sa kojima se suočavaju tokom liječenja.

“Ove godine ovaj dan obilježavamo pod sloganom ,,Borim  se i živim“ jer je najvažniji zadatak kako zdravstvenih radnika, tako i šire društvene zajednice edukacija djece i adolescenata i njihovih roditelja, kako u pogledu prevencije, tako i prepoznavanja simptoma malignih bolesti”, objasnila je Šćekić, dodajući da je dan posvećen djeci koja svakodnevno igraju mečeve svog života i roditeljima koji strastveno navijaju za njih.
Ona je istakla da je najteže roditeljima koji imaju bolesnu djecu, kao i onim roditeljima čija djeca više nisu među živima.

“Ovdje smo da damo ohrabrenje, snagu i voljuu, i pomognemo djeci koja se liječe od malignih bolesti. Cilj nam je podizanje svijesti o malignim bolestima, kod djece, kako je prepoznati na vrijeme, kako se boriti i kako svako može da učestvuje u stvaranju solidarnosti u cilju pomoći i podrške oboljelim mališanima i njihovim porodicama-kazala je Šćekić, koja je osnivač udruženja, a koja je od ove opake bolesti izgubila sina Martina.

U ime lokalne uprave podršku je dao podpredsjednik  Ernad Suljević, koji je obećao punu podršku kad su ovakve manifestacije u pitanju.

-Sa ovog mjesta šaljemo poruku da se ova bolest mora pobijediti udruženim snagama. Spasiti jedan život je kao da smo spasili  čitav svijet”, kazao je Suljević.

Direktorica Centra za socijalni rad Vesna Minić je kazala je da su djeca uvijek prioritet i da ustanova kojom rukovodi svakodnevno pruža podršku oboljelim.

“Treba vidjeti probleme, rješavati ih i pobjeda slijedi. Poruka je da svaki naredni dan djeci bude ljepši od predhodnog, uz nadu da sva djeca ostvare svoje snove”, kazala je Minić, upućujući Ivani iskrene riječi zahvalnosti:

,,Vi ste heroj, kakav samo majka može da bude“.

Izvor:Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor