Search
Close this search box.

Mandić vraćen sa granice zbog lažnog iskaza bratanića

Predsjednik Nove Srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić pokušao je preksinoć, prema saznanjima Pobjede, da uđe u Crnu Goru sa svojim bratanićem Danilom na graničnom prelazu Ilino Brdo na putu iz Trebinja za Nikšić, ali se vratio kada je ustanovljeno da je Danilo dao lažni iskaz, tvrdeći da ne dolazi iz Srbije nego iz BiH, saznaje Pobjeda.

Nakon što su oko 22 sata Andrija i Danilo Mandić stigli na crnogorsku granicu i dali iskaz da dolaze iz BiH i da nijesu boravili ni u jednoj državi sa brojem slučajeva koronavirusa većom od 25 na 100.000 stanovnika, Granična policija je standardnom procedurom zatražila provjeru od kolega iz BiH.

Stigao je odgovor da je Danilo Mandić ušao u Bosnu i Hercegovinu iz Srbije, dok nije registrovano kako je Andrija Mandić prešao srpsko-bosansku granicu.

Kada je Mandićima predočeno da obojica moraju u karantin – Danilo zato što dolazi iz zemlje veće stope inficiranih, a Andrija zato što je sa njim bio u direktnom kontaktu, vratili su se na teritoriju BiH, odnosno u Trebinje.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede iz Beograda, Andrija Mandić je boravio u glavnom gradu Srbije, ali je očito procijenio da bi, zbog mjera NKT po kojima svako ko dolazi iz Srbije morao u izolaciju, odlučio da u Crnu Goru uđe iz Bosne i Hercegovine, sa kojom je naša država ranije otvorila granice.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor