Search
Close this search box.

Lov ponovo dozvoljen, lovci zabranu lova iskoristili za prihranu divljači

Kako nam je saopšteno iz Lovačkog društva Pljevlja nakon što se snijeg otopio, a visina sniježnog pokrivača pala ispod 30 santimetara lov u Pljevljakim lovištima je ponovo dozvoljen.

Foto: Lovačko društvo Pljevlja

Dok je trajala zabrana lova na prostoru opštine Pljevlja zbog visokog snijega loovci nisu sjedili skrštenih ruku.Na brojnim lokacijama su postavljene hranilice sa sijenom za srne, a na nekim lokacijama već je stavljeno oko 1.200 kilograma kukuruza za divlje svinje. Na više lokacija postavljene su hranilice sa balama sijena, jer je za srneću divljač neophodna prihrana. Svakako kukuruz se stavlja kao prihrana za divlje svinje ali i za drugu divljač koja se hrane žitaricama a ulaže se veliki napori ulažu da se takve lokacije zaštite od krivolovaca.

U pljevaljskim našim šumama je raspoređeno 16 kamera koje prate kretanja kroz šumu ljudi i životinja. Na svaki vid krivolova imamo mogućnost da reagujemo – kazao nam je predsjednik Lovačkog društva Pljevlja Slavko Kovačević i naglasio da je takav rad doprinio da lovište bude jako bogato divljim životinjama. On posebno pohvalio lovce koji vode računa o divljači i ne ponašaju se po principu da je neophodno što više životinja ustrijeliti.

Izvor:PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor