Search
Close this search box.

LOKALNA UPRAVA U PLJEVLJIMA: Uprkos višku radnika, zaposlili još 100 osoba

Po ustanovama čije osnivač Opština za deset mjeseci ove godine angažovano je čak 100 osoba na privremenim poslovima, po ugovoru o djelu.

Najviše je angažovanih u organima i službama lokalne uprave, gdje je zaposleno čak 85 osoba. Dvanaest osoba obavlja posao gerontodomaćica, dva lica su zaposlena u Sekretarijatu privrede po ugovoru od godinu dana, shodno dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede i lokalne uprave. Jedno lice je zaposleno u Umjetničkoj galeriji „Vitomir Srbljanović”, dok zapošljavanja nije bilo u Narodnoj biblioteci „Stevan Samardžić”, Centru za sport i rekreaciju, kao i u Zavičajnom muzeju.
U organima i službama Opštine, radi obavljanja hitnih i neodložnih zadataka održavanja higijene, poslova obezbjeđenja, popravki, dostave, programa u Domu kulture i Domu vojske, kao i realizovanja novembarskih svečanosti i proslave Dana opštine, putem ugovora o djelu angažovano je 85 lica, kojima vremenski nije određeno trajanje ugovora i kojima je isplaćena naknada za ugovoreni angažman u iznosu od 180, 220 i 280 eura, navodi se u odgovoru predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačića.
Zarada gerentodomaćica iznosi 292 eura, zaposlena lica u Sekretarijatu za privredu primaju 450 eura, a zaposleni u Umjetničkoj galeriji „Vitomir Srbljanović” prima 220 eura.
Ne treba zaboraviti da je u lokalnoj upravi i u lokalnim službama na neodređeno vrijeme zaposleno 261 lice, a da glavni administrator Zoran Radošević najavljuje smanjenje broja zaposlenih u narednoj godini, zbog viška zaposlenih.
U Opštini je trenutno zaposlen 261 radnik, a prije četiri godine bilo ih je 280. U cilju realizacije mjera iz plana optimizacije broja zaposlenih u lokalnoj upravi, javnim ustanovama i privrednim društvima, čiji je osnivač Oština, sprovedena je anketa za sporazumni raskid radnog odnosa. U organima uprave Opštine interesovanje je iskazao 61 zaposleni, a u javnim službama 142 zaposlena. Nastojaćemo da prirodnim putem, penzionisanjem i sporazumno, dođemo do optimalnog broja zaposlenih i proglašenja tehnoloških viškova, kaže Radošević.
S obzirom na evidentan višak zaposlenih, sasvim je izvjesno da je 100 osoba dobilo zaposlenje jer je ovo bila izborna godina. Kako je vladajuća koalicija postigla dobar rezultat, red je bio i da se glasači zaposle, makar na nekoliko mjeseci.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor