Search
Close this search box.

Lijepa priča sa 23 osnovne škole

Crnogorski olimpijski komitet predstavio projekat “Treniraj sa olimpijcima”

Crnogorski olimpijski komitet nastaviće sa projektom koji je prošle godine započet, duduše pod drugim sloganom “Treniraj sa olimpijcima”, ali sa istom namjenom – promocijom sporta, olimpizma i edukacijom najmlađe populacije.

U naredna dva mjeseca „karavan“, na kojem će učestvovati naši proslavljeni sportisti, posjetiće 23 osnovne škole u svim djelovima Crne Gore. Djevojčice i dječaci uzrasta od 12 do 15 godina imaće jedinstvenu priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačima medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja. Učenici će umjesto regularnog časa fizičkog vaspitanja imati čas u kome će im dva instruktora COK-a i jedan ili više olimpijaca održati malo drugačiji čas sa motivacionim govorima, raznim igricama…

– Iskusni treneri biće u ulozi predavača, a naši olimpijci će se predstaviti djeci i način na koji su došli do olimpijskih visina i na koji bi način djeca mogla da krenu tim putem. Ovo je, na neki način, nastavak projekta ,,Igraj za svoj tim – Igraj za svoju školu”, koji je COK uspješno realizovao sa Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, a u kome je 11 osnovnih škola dobilo sportske rekvizite u vijednosti od pet hiljada eura – kazao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Osim promotivnih aktivnosti COK će u okviru projekta “Treniraj sa olimpijcima” donirati školama lopte za rukomet, košarku, odbojku i fudbal.

Projekat “Treniraj sa olimpijcima” počinje posjetama školama “Bedri Elezaga” u Ulcinju i “Mirko Srzentić” u Petrovcu. Djeci će se predstaviti učesnica Olimpijskih igara – džudistkinja Jovana Peković. Projekat je podržao Međunarodni olimpijski komitet, preko svog Fonda olimpijske solidarnosti.

– Računajući da smo prošle godine napravili dobar posao kandidovali smo se kod Olimpijske solidarnosti za nastavak projekta koji je na dobar način prihvaćen. Ove godine ćemo obići sve opštine. Bićemo više u ruralna područja jer je možda pravednije predstaviti se onima koji su manje u prilici da se druže i vide sa olimpijcima – kazao je Simonović.

Olimpijski tim krenuće 17. marta u obilazak škola u Petrovcu i Ulcinju, a završetak je planiran za 26. maj.

– Svi oni sa kojima se budemo družili imaće lijep, bogat i za njih program koji će ih motivisati da se bave sportom. Djeca će upoznati sportske idole i ljude koji su obilježili crnogorski sport u prethodnom periodu. Svi sportisti se sjećaju prvih koraka i učitelja, računam da će i ovo biti lijepa slika i događaj koji će ostati urezan u pamćenju – istakao je Igor Vušurović, v.d. generalni sekretar COK-a.

Zanimljiv projekat predstavila je i Katarina Bulatović, naša proslavljena rukometašica, koja će 1. oktobra imati zvanje sportske direktorice COK-a.

– Prije svega, zahvalila bih se na prilici da budem dio olimpijske porodice. Kao što sam i ranije pričala, svakom sportisti je san učešće na Olimpijskim igrama, ali karijera jednoga dana mora da se završi. Srećna sam što mogu i dalje da budem dio olimpijske porodice. U Crnogoskom olimpijskom komitetu uvijek sam se osjećala kao kod kuće tako će biti i dalje, a nadam se da ću iskustvom i budućim radom doprinijeti da budemo još bolji. Imam nesebičnu podršku od kolega – poručila je Bulatović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor