Lekić sa ukrajinskim ambasadorom: Solidarišemo se sa vašim narodom

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić i ambasador Ukrajine Oleh Herasimenko sastali su se danas, a kako je kazao Lekić, reakcije crnogorskih institucija ukazuju na visoku senzibilnost države Crne Gore na kompleksnost ukupne problematike i ujedno iskazuje otvorenu solidarnost sa ukrajinskim narodom.

– Dalji napori za diplomatsko, sveobuhvatno i održivo rješenje situacije u Ukrajini, jedini su politički model za sve strane koje su direktno ili indirektno obuhvaćene ovim ratom, koji, između ostalog, direktno podriva evropsku bezbjednost i njenu stabilnost- naveo je Lekić.

Herasimenko je naglasio da veoma cijeni činjenicu da je Skupština Crne Gore sa više od dvije trećine glasova usvojila Rezoluciju kojom osuđuje rusku vojnu invaziju na Ukrajinu.

– Ona je kao takva najznačajnija potvrda podrške ukrajinskom narodu u borbi za evropske vrijednosti koje se ogledaju u očuvanju principa tolerancije, mira i zajedničkog prosperitera u okviru porodice najrazvijenijih evropskih zemalja- zaključio je on.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor