Kurti: Nisam rekao da će biti rata, već da može da dođe do rata

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je, kada govori o tome da može da dođe do rata, to je optužba protiv Srbije i poručio predstavnicima opozicije da nemaju razloga da sprečavaju te optužbe

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je, kada govori o tome da može da dođe do rata, to je optužba protiv Srbije i poručio predstavnicima opozicije da nemaju razloga da sprečavaju te optužbe, prenosi Kljan Kosova.

Kurti je tako odgovorio na izjavu poslanice Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrija, koja je pozvala Kurtija da ne skreće pažnju sa štrajka na Kosovu izjavama tipa „na Kosovu može biti rata“.

Kosovski premijer je zamolio poslanike da isprate njegove intervjue do kraja, kao i onaj u kome je govorio o mogućosti rata, prenosi Kosovo onlajn.

„Nisam rekao da će biti rata, rekao sam da može da bude rata, ali je apsolutna neodgovornost sa moje strane kao premijera kada oko Kosova ima 48 ofanzivnih prednjih baza, 28 vojnih i 20 žandarmerijskih, da kažem da nikada neće biti rata, pogrešno je. Kada kažem da može da bude rata, molim vas da ispratite taj intervju do kraja, jer je to optužba protiv Srbije. Nema razloga zašto da zaustavljate optužbe na račun Srbije. Ko ratuje, Srbija ratuje, zato je to optužba u međunarodnoj areni protiv Srbije, ne znam zašto vam to smeta“, rekao je Kurti.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor