KUD „Jedinstvo“ iz Bara nastupilo na festivalu „Lidovi rok 2018“ u Olomucu

Folklorni ansambl KUD „Jedinstvo“ iz Bara nastupio je na prestižnom međunarodnom  festivalu „Lidovi rok 2018“ u češkom gradu Olomoucu sa 22 igrača prve postave i dječije selekcije nastarijeg uzrasta.

Pred brojnim gledaocima, mladi Barani su na nekoliko scena širom grada izveli igre i pjesme iz cijele Crne Gore.

„Na ovom festivalu, organizovanom po najvišim standardima, pored nas su učestvovali i ansambli iz Slovačke, Slovenije i Češke. Ova prilika je ujedno iskorišćena za turističku promociju Bara jer smo nakon svakog našeg nastupa  dijelili prikladne brošure koje nam je dala Turistička organizacija Bar“, rekao je „Vijestima“, Ognjen Vučević, rukovodilac folklora KUD „Jedinstvo“.

Barane je primio i predsjednik opštine Olomouc, dodao je Vučević, ukazujući da je organizator iskazao oduševljenje zbog crnogorskih običaja i bogate nošnje, „zbog čega smo dobili posebnu zahvalnicu za doprinos kvalitetu festivala“.

U ovom lijepom srednjevjekovnom gradu, mladi Barani su obišli i katedralu Sv. Vaclava, jednu od najviših u Evropi, i astronomski sat izgrađen pot patronatom Marije Terezije, a u povratku kući obišli su Beč.

„Neposredno prije odlaska u Češku, naša prva postava je gostovala na festivalu folklora u Bijelom Polju na poziv prijateljskog ansambla „Tekstilac“, a pored nas, bili su i ansambli „14. Oktobar“ iz Kruševca, „Gajret“ iz Sarajeva i „Nikola Đurković“ iz Kotora. Sve ove nastupe smo realizovali uz pomoć Opštine Bar i TO Bar i iz sopstvenih sredstava KUD“, zaključio je Vučević.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor