Search
Close this search box.

“Krvna osveta” kod Višeg tužilaštva

Iz nekih partija prekjuče pozvali tužioce da utvrde da li u izjavi bivšeg šefa države ima elemenata krivičnih djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, tj. izazivanja panike i nereda.

Više državno tužilaštvo u Podgorici ispituje da li u poruci bivšeg predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića o tome da bi posljednja hapšenja nekadašnjih i sadašnjih visokih državnih funkcionera mogla rezultirati osvetama, ima elemenata krivičnog djela. To je “Vijestima” juče kazala rukovoditeljka i portparolka tog tužilaštva Lepa Medenica.

Optužuje nove vlasti za revanšizam: Đukanović, Foto: BORIS PEJOVIC

“Više državno tužilaštvo u Podgorici će, povodom izjave navedene u Vašem pitanju, preispitati eventualno postojanje elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navela je ona u odgovoru.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Podgorica listu su ranije juče rekli da utvrđivanje eventualnog krivičnog djela u slučaju Đukanovićevih izjava nije u nadležnosti osnovnih tužilaštva.

“Vijesti” su u jučerašnjem broju objavile da je dežurna tužiteljka ODT-a Romina Vlahović saopštila u utorak policiji da obavijeste Više tužilaštvo da procijeni da li će formirati predmet zbog Đukanovićevih ocjena.

Govoreći o posljednjim hapšenjima aktuelnih i bivših funkcionera, Đukanović je u intervjuu Anteni M rekao da “živimo u jako zatrovanoj atmosferi”, koja pokazuje “da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti”. Dodao je da na to upozorava zato što je crnogorsko društvo – “društvo osvetnika”.

Izvor: VIJESTI

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor