Search
Close this search box.

Krivokapić čestitao Dan osnivanja Prijestonice: Nastavljamo siguran hod ka EU

– Dvije vododjelne povelje za istoriju Crne Gore, desile su se 4. januara. Gradovi i države u čijim temeljima stoji pismenost i pečatnja, neuništivi su i imaju svoju svijetlu budućnost – naveo je on.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu Prijestonice, Dan osnivanja Cetinja, 4. januar.

– Dvije vododjelne povelje za istoriju Crne Gore, desile su se 4. januara. Gradovi i države u čijim temeljima stoji pismenost i pečatnja, neuništivi su i imaju svoju svijetlu budućnost. To pokazuje sudbina Cetinja i Crne Gore kroz burnu prošlost. Darovnica osnivača, gospodara Ivana Crnojevića Cetinjskom manastiru i povelja uz obodski “Oktoih prvoglasnik” Đurađa Crnojevića, otvorile su vrata novoj, modernoj Crnoj Gori i Cetinju koji su u svakom vijeku svog postojanja išli za zubljama slobode i prosvjetiteljstva. I danas, osvjetljavajući svoj put ovim zrakama, Prijestonica i Crna Gora nastavljaju siguran hod ka Evropskoj uniji – navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor