Kovačević: Novi premijer treba da bude iz DF-a

„Govor Andrije Mandića u Skupštini je bio istorijski“, kazao je Kovačević

Predsjednik Opštine Nikšić i član Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević poručio je za RTS u Magazinu „Oko“ da novi crnogorski premijer treba da bude iz redova Demokratskog fronta (DF) i da je ovaj politički savez u svakom momentu bio autentični tumač onoga što je volja građana iskazana na izborima 30. avgusta 2020. godine.

„Govor Andrije Mandića u Skupštini je bio istorijski“, kazao je Kovačević.

Dodao je da je Dritan Abazović kao premijer uspio da uradi neke jako bitne stvari za kratak period koje prethodna Vlada nije uspjela da uradi.

„Abazović nije bio naš nosioc liste, pa nas je zato i više bolio odnos Zdravka Krivokapića prema nama. Krivokapić na kraju nije potpisao Temeljni ugovor. Abazovićevoj Vladi je plus što su uradili sve za kratko vrijeme, ali ono što ne smijemo da zaboravimo jeste da su upravo Abazović i URA patentirali ovakav način formiranja vlade. Tako da smo negdje sada resetovali sve to i na poziciji smo da možemo da ispoštujemo ono što je volja građana, bez eksperimenata koje smo imali u prethodnom periodu, da jednostavno ono što su stranke dobile na izborima prelijemo u neku novu vladu i da to funkcioniše do nekih novih izbora“, kazao je Kovačević.

Kovačević navodi da iz razgovora koje je imao sa predstavnicima ambasada zapadnih zemalja u Crnoj Gori nije stekao utisak da oni po svaku cenu ne bi dali da Demokratski front bude dio neke Vlade.

„Osnovano sumnjam u nepotpisane izjave portparola Stejt departmenta. Neka se prebroje glasovi koje DF ima, pa će se vidjeti kako možemo da utičemo“, zaključio je Kovačević.

izvor: beraneonline

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor