Konatar: Naredni mjeseci ključni za put Crne Gore ka Evropskoj Uniji

Komentarišući predstavljeni Izvještaj o napretku Crne Gore, potpredsjednik i poslanik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar saopštio je da su naredni mjeseci ključni za put Crne Gore ka Evropskoj Uniji – i ne zbog Evrope, već zbog nas samih moramo završiti neophodne reforme u sudstvu, nastaviti beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, i naravno uz slobodne medije zakoračiti ka članstvu Crne Gore u EU“, poručio je Konatar.
Milos Konatar jpg1.jpg
Milos Konatar jpg1.jpg


Pozvao je sve subjekte u državi da iskoriste trenutak i daju maksimum napora kako bi Crna Gora do 2025. godine zaokružila proces pristupanja EU.


Konatar: „To uostalom traži i preko 85% građana koji podržavaju naš put u EU. Takva podrška i obavezuje da kao subjekti koji upravljaju ovim procesom budemo na visini zadatka i uradimo sve stvari kako bi Crna Gora postala punopravna članica najrazvijenijih država Evrope ali i svijeta“, poručio je Konatar.

On je istakao i da u Crnoj Gori sve političke stranke treba da razmirice ostave po strani kada je u pitanju proces integracije Crne Gore u EU.

„Ako se oko nečega možemo uskladiti onda je to pitanje pristupa EU. Građani to od nas očekuju a URA će dati i posljednji atom snage kako bi doprinijela ovom procesu“, zaključio je Konatar.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor