Search
Close this search box.

“Ko bježi od izbora snosiće odgovornost za politički haos”

Oni koji imaju namjeru da bježe od jedinog racionalnog rješenja u vidu održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora, snosiće odgovornost za održavanje aktuelnog institucionalnog i političkog haosa u zemlji, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

“Nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi, te neuspjelih pregovora u vezi formiranja 44. Vlade, jedini put za izlazak iz političke i institucionalne krize jeste izglasavanje sudija Ustavnog suda i skraćenje mandata Skupštini Crne Gore, kako bi se uspostavili uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa predsjedničkim”, navodi s eu saopštenju.

Stoga, pozivaju sve poslanike u Crnoj Gori da prekinu praksu prebacivanja odgovornosti i pristupe ozbiljno u ovom haotičnom momentu.

“Takođe, pozivamo političke aktere koji izbjegavaju skraćenje mandata i vanredne parlamentarne izbore da predlože građanima Crne Gore neko drugo održivo rješenje”, navodi se u saopštenju.

Ističu, da će svako prolongiranje biti jasno motivisano sitnom partijskom kalkulacijom, a ne državničkim i interesom građana da se kriza riješi.

“Zato, oni koji nemaju predlog, osim što imaju namjeru da bježe od jedinog racionalnog rješenja u vidu održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora, snosiće odgovornost za održavanje aktuelnog institucionalnog i političkog haosa u zemlji”, naveli su iz Evrope sad.

IZVOR:RTCG

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor