Search
Close this search box.

Kina prestala da objavljuje dnevne brojke novozaraženih koronavirusom

Odluka dolazi u trenutku kada se Kina bori s alarmantnim porastom infekcija, a navodno je i broj smrtnih slučajeva porastao.

Kineska Nacionalna zdravstvena komisija (NHC) objavila je poslednje ažuriranje na svojoj web-stranici u subotu, a juče je saopštila da dnevne informacije o epidemiji više neće objavljivati.

Odluka dolazi u trenutku kada se Kina bori s alarmantnim porastom infekcija, a navodno je i broj smrtnih slučajeva porastao.

Najmnogoljudnija nacija svijeta takođe je ovog mjeseca odustala od svoje stroge politike „nula COVID“ i prešla je na politiku liječenja pacijenata s potvrđenim slučajevima infekcije, umjesto pokušaja suzbijanja širenja virusa.

Poslednje ažuriranje na web-stranici NHC-a otkrilo je da je u petak u Kini zabilježeno 4.128 novih infekcija i nijedan smrtni slučaj, čime je ukupan broj od decembra 2019. godine dosegao 397.195 slučajeva i 5.241 smrtnih slučajeva. Mnogi, međutim, dovode u pitanje vjerodostojnost nedavnih ažuriranja NHC-a, posebno zbog velike gužve u kućama za kremiranje u glavnom gradu Pekingu i okolnim područjima. Visoki zvaničnik iz istočne obalske pokrajine rekao je da dnevni broj zaraženih premašuje milion.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor