Search
Close this search box.

Kentera izabran za v.d. direktora ANB-a

Predsjednik Atlantskog savjeta Crne Gore Savo Kentera imenovan je za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića.

Kentera (Arhiva) Kentera (Arhiva)

To je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore.

Vlada je prethodno usvojila prijedlog o razrješenju direktora ANB-a Dejana Vukšića.

Protiv izbora Kentere za v.d. direktora ANB-a bilo je šest glasova.

“Čestitam na izboru, u namjeru da se nastavi sa pozitivnim reformama u sektoru bezbjednosti. Iako ima dosta nedoumimca, moram da konstatujem da su neke stvari već postignute, a da neke tek slijede za Crnu Goru i kad je u pitanju bezbjednost i kad je u pitanju pravda”, rekao je Abazović.

Podsjećamo, ranije danas ministri finansija i pravde Aleksandar Damjanović i Marko Kovač prethodno su zatražili dodatne konsultacije prije glasanja o predlogu za imenovanje v.d. direktora.

Novi članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost su premijer Abazović, koji je i predsjednik Vijeća, zatim ministri odbrane, pravde, unutrašnjih, vanjskih poslova i finansija, Raško Konjević, Marko Kovač, Filip Adžić, Ranko Krivokapić i Aleksandar Damjanović, te v.d. direktora ANB-a Savo Kentera.

Članovi Vijeća biće i predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević, kao i njegov zamjenik Mevludin Nuhodžić.

izvor: AntenaM/RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor