Karavan zdravlja i vakcinacije u Bijelom Polju

Karavan zdravlja i vakcinacije danas boravi na gradskom trgu u Bijelom Polju gdje zdrastveni radnici građane informišu o koristima imunizacije.

Bjelopoljci su danas dobili priliku da razgovaraju sa eminentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama), i da se vakcinišu ukoliko žele, saopštila je direktorica bjelopoljskog Doma zdravlja Mirjana Varagic.

„Pored vakcinacije građani mogu da provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi”, pojasnila je oktorka Varagić.
Nakon Nikšića i Budve „Karavan zdravlja i imunizacije“ stigao je u Bijelo Polje zahvaljujući inicijativi Instituta za javno zdravlje Crne Gore, zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Svjetskom zdravstvenom organizacijom, a uz podršku Vlade Sjedinjenih Američkih Država, kazala je šefica Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, Mina Brajović.

„Vakcinacija je jedna od troškovno najisplativijih mjera koja čuva naše zdravlje i živote. Dosadašnja statistika potvrđuje da euro uložen u vakcinaciju donosi zagarantovanu dividendu od 43 eura, mjereno kroz socijalne i ekonomske benefite“, naglasila je Brajović.

Projekat je podržalo i Ministarstvo prosvjete prisustvom učenika današnjem događaju. Doktor Nikola Radosavljević samo u prvom satu, pregledao je i dao korisne savjete desetinama Bjelopoljki i Bjelopoljaca.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor