Karantin teško pada, zatvoreni već godinu

U bjelopoljskom domu za stara lica trenutno je 18 korisnika zaraženo koronom, dok je 13 oboljelih preminulo od posledica tog virusa.

Oboljeli štićenici doma za stare

– Od korone se oporavao 51 korisnik. Do sada, nažalost, imamo i 13 preminulih. Kad je riječ o zaposlenima, imali smo 22 zaražena, i svi su se oporavili – rekao je za „Dan“ Dejan Pavićević, direktor Doma za stara lica, dodajući da je 88 korisnika bilo zaraženo.

On navodi da su u kontaktu sa nadležnima u državi i očekuju da im za gerontološku ustanovu bude upućen kontingent vakcina.

Korisnik bjelopoljskog doma Julka Klikovac iz Podgorice kaže da im je karantin svima teško pao.

– Evo godinu smo zatvoreni, ali smo nekako izdržali. Mnogo nam je teže palo ovih 20 dana od kada je ušao virus. Mnogo korisnika i zaposlenih bilo je bolesno. Neki su se srećom oporavili, a neki, nažalost, nijesu izdržali. Sada je situacija bolja. Zaposleni su radili danonoćno oko bolesnika. Rekli su da će brzo vakcine, pa nas to raduje – kazala je Klikovac.

Doktor internista Milan Veličković, koji prati situaciju u Domu za stara lica u Bijelom Polju, objašnjava da se trenutno u kovid bolnici nalazi pet korisnika i da su stabilnog stanja.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor