Search
Close this search box.

Kankaraš priznao da su planirali ubistva, Mrvaljević označen da je organizator

Milanu Kankarašu i Slobodanu Vicu, osumnjičenima za planiranje teških krivičnih djela na teritoriji Crne Gore, produžen je pritvor za još dva mjeseca. Kankaraš i Vico se, kako je Pobjedi saopšteno iz Apelacionog suda, terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema saznanjima Pobjede, kriminalnu grupu je osnovao, kako se sumnja, Zoran Mrvaljević, čiji članovi su postali Kankaraš, Vico i Krsto Vujić. Ova grupa se, prema evidenciji policije, dovodi u vezu sa škaljarskom kriminalnom grupom. Ime Vujića pominje se i u istrazi ubistva Novljanina Šćepana Roganovića koji je hladnokrvno likvidiran 14. marta. Roganović nije bio bezbjednosno interesanta osoba, a istražitelji motiv ovog zločina vide u rodbinskoj vezi sa Duškom Roganovićem, koji je visokopozicionirani član kavačkog klana. Vujić je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena potjernica.

Kankaraš je tokom saslušanja u tužilaštvu priznao krivična djela za koja se tereti i detaljno ispričao planove kriminalne organizacije.

“Odbrana okrivljenog Milana Kankaraša u saglasnosti je sa do sada prikupljenim materijalnim dokazima i to zapisnicima o pretresanju stanova i prostorija koje je koristio, kojom prilikom je kod Slobodana Vica pronađeno više kutija od mobilnih telefona sa identifikovanim IMEI brojevima tih telefona, SIM kartica i nosača za SIM kartice koje su izdate od strane domaćih i inostranih mobilnih operatera”, piše u odluci o obrazloženju pritvora.

Pretresom prostorija koje je koristio Kankaraša pronađen je dvogled i ronilačko odijelo koji su trebali da se koriste u izvršenju teških djela, što potvrđuju i navodi njegovog svjedočenja.

“Iz iskaza Milana Kankaraša proizilazi da je detaljno opisao način upotrebe kriptovanih mobilnih telefona, saopštio je nadimke koje su pojedini okrivljeni koristili i otkrio je detalje iz komunikacije koju su članovi grupe imali”, piše u rješenju suda. Ukazali su i da je u ponovnom saslušanju Kankaraš iznio dodatna saznanja o djelovanju kriminalne grupe, odnosno djelovanju osoba protiv kojih se sprovodi istraga, te i drugih lica koji su članovi organizacije, a kojoj je, kako navodi, i sam pripadao.

Pojasnili su da po ocjeni vijeća Apelacioniog suda, postoji dovoljno dokaza koji ukazuju da su okrivljeni osnovano sumnjivi da su počinili krivična djela stavljena im na teret. U odluci je navedeno da okrivljeni ukoliko budu oglašeni krivim, mogu očekivati relativno visoke kazne zatvora.

“Takođe, prvostepeni sud je na osnovu pravilno i potpuno utvrđenog činjeničnog stanja, koje je u svemu u saglasnosti sa stanjem u spisima predmeta – dokazima, izveo pravilan zaključak da postoje razlozi koji opravdavaju produženje pritvora okrivljenima Milanu Kankarašu i Slobodanu Vicu a po pritvorskim osnovima koji su navedeni u rješenju. Stoga su navodi žalbi kojima se ukazuje na pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, neosnovani”, obrazloženo je iz Apelacionog suda.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor