Search
Close this search box.

Kaluđerović: FSCG jači od države

Dugogodišnji međunarodni FIFA fudbalski sudija i kandidat za predsjednika FSCG Jovan Kaluđerović istakao je kako se postavlja pitanje da li je moguće da država i njeni organi (Vlada, ministarstva, tužilaštvo…) imaju manje moći od Fudbalskog saveza Crne Gore, u situaciji kada je pravda na strani državnih organa. Kako je poručio u saopštenju, vjerovali ili ne, država zaista ima manje moći.

“Sada već davnog 30.juna 2021. godine održana je nezakonita Skupština FSCG, nakon nezakonite Izborne skupštine Udruženja klubova Sjever.Inspekcija sporta je donijela rješenje zasnovano na činjenicama a Ministarstvo potvrdilo da su izbori bili nezakoniti. Tadašnji direktor Uprave za sport Vasilije Lalošević nije htio da radi nezakonito, pa je opravdano odbio da Savićević bude upisan u registar sportskih organizacija. Upis je preduslov da zastupaš sportsku organizaciju. Sve to nije smetalo rukovodstvu FSCG I Savićeviću da vode FSCG, potpisuje akta, troše novac, ugovaraju”, kazao je Kaluđerović.

Završava se fudbalska sezona koju su vodili nezakonito izabrani rukovodioci, kaže on, i ističe narod bi rekao “ovo ima samo kod nas”!

“U julu počinje nova sezona. Da li će nova Vlada i njeni organi, kao i tužilaštvo, uz veliki broj izazova koje imaju, okrenuti glavu i prema FSCG? Gospodo, pravo i pravda se brane u svakom slučaju i u svakoj situaciji. Ovdje nije riječ o sportu, fudbalu, geniju riječ je o poštovanju zakona i pravila. Pozivam novu vlast (izvršnu, tužilačku…) da ne bude saučesnik nečasnih radnji tako što neće raditi svoj posao”, rekao je Kaluđerović.

On je naveo da su nezakonito završeni izbori u Udruženju klubova Sjever, te da su nezakonito završeni izbori u Udruženju klubova Centar. Kazao je da su nezakonito završeni izbori za predsjednika FSCG (iako je održavanje Skupštine bilo zabranjeno od strane nadležnog državnih organa), uz falsifikovani potpisi delegata koji su glasali…

“Vjerujem i nadam se da ćemo brzo početi oporavak crnogorskog fudbala i vratiti ga ne mjesto koje mu pripada”, podvukao je Kaluđerović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor