Search
Close this search box.

Još sedmoro naših državljana traži izlaz iz Ukrajine, zbog velikih gužvi i dalje ne mogu preći u susjedne države

Još sedam crnogorskih državljana pokušava da napusti Ukrajinu.

Na putu ka graničnim prelazima između Ukrajine i Mađarske je četvoro naših državljana, dok se ka rumunskoj granici uputio jedan.

“Zbog ogromne gužve sa ukrajinske strane, nije izvjesno kada će preći na teritorije ovih zemalja. Svi oni su u intenzivnoj komunikaciji sa našim diplomatskim predstavnicima, koji prate njihovo kretanje i pružaju neophodnu logističku podršku kako bi što prije bili na bezbjednom”, naglasili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Iz ministarstva navoe da su angažovali sve raspoložive kapacitete i da svakodnevno koordiniraju i komuniciraju sa institucijama zemalja tranzita, kako bi se obezbijedili uslovi za nesmetan prolazak naših državljana, uprkos sukobima, policijskom času i nepredvidivoj bezbjednosnoj situaciji.

“Istovremeno, osim sa crnogorskim državljanima koji se kreću prema graničnim prelazima Ukrajine, Operativni tim Ministarstva vanjskih poslova poslova i osoblje Ambasade u Kijevu, u stalnom su kontaktu i sa našim državljanima koji su ostali u Ukrajini. U očekivanju deeskalacije situacije u Ukrajini, djelujemo i preduzimamo mjere zajedno sa našim EU i NATO saveznicima, pridružujući se sankcijama koje je Savjet EU uveo prema Rusiji, u čemu imamo i javnu podršku zapadnih partnera, prvenstveno Sjevernoatlantskog saveza”, poručili su oni.

 

izvor: portalanalitika.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor