Search
Close this search box.

Jelena Perović opet dijelila varijabile sebi i bliskim saradnicima

Budžetska inspekcija Ministarstva finansija ponovo je upozorila direktoricu Agencije za sprečavanje korupcije Jelenu Perović jer je potpisala sebi i u martu varijabile i naknade za prekovremeni rad. Naređeno joj je da “nepravilnosti otkloni” i informiše ih o tome početkom sedmice.

Jelena Perović ASK RTCG (Foto: Arhiva/RTCG)

Budžetska inspekcija kontrolisala je Agenciju za sprečavanje korupcije, i opet pronašla iste nepravilnosti na koje su ranije ukazali.

U zapisniku je jasno konstatovano je da je Perović nastavila da ponavlja nepravilnost, te da nije postupila po ranije datom ukazivanju.

Zbog toga u roku od tri dana mora da otkloni utvrđene nepravilnosti i o tome pisanim putem obavijesti inspekciju.

Perović je odluke o varijabilama i prekovremenom radu u martu donijela za sebe i za određene zaposlene, dok se u zapisniku inspektorki konstatuje da ona nema ovlašćenje da to radi, u smislu člana 31, stav 6 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

U zapisniku koji potpisuju inspektorke Jelena Perućica i Gordana Janjić piše da se Perović nije “uzdržala od preduzimanja radnji koje su u postupku inspekcijskog nadzora utvrđene kao nepravilnosti na način što donijela Rješenje o varijabilnom dijelu zarade za mart 2024. godine i Rješenje za rad duži od punog radnog vremena (prekovremeni rad)”.

Sindikalna organizacija ASK reagovala je u nekoliko navrata i obraćala se inspekciji da provjeri poslovaje Perović jer, kako su tada navodili, ona sebi mjesečno dodjeljuje varijabilni dio zarade. U toku više mjeseci tokom prošle godine, donosila je odluke o prekovremenom radu za sebe pomoćnike, bez evidencija prisutnosti na poslu.

U ranije objavljenom nalazu Budžetska inspekcija upozorila je na to da je Perović pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 eura što je suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor