Search
Close this search box.

”Izgradnja Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala pokazatelj truda Ministarstva pravde”

Ministarstvo pravde pozdravlja zvaničnu odluku da Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost bude izgrađen u Podgorici. -Vjerujemo da će to biti snažno institucionalno sredstvo za borbu protiv sajber kriminala i unapređenje sajber bezbjednosti, saopšteno je iz ovog resora.

Foto: press.co.me
Foto: press.co.me

U cilju realizacije ovog projekta, Ministarstvo pravde saopštilo je da će ustupiti sve kapacitete kojima raspolaže, kako bi rezultati bili što prije postignuti.

“Izgradnju Regionalnog centra u Podgorici vidimo kao dodatnu priliku za napredak koju moramo iskoristiti” poručuje ministar, Marko Kovač.

On je dodao da ovaj iskorak predstavlja potvrdu truda Ministarstva pravde i intenzivne komunikacije koju je, kako navodi resor – Ministarstvo u kontinuitetu vršilo sa ambasadorom Republike Francuske, Nj.E. Kristijanom Timonijeom i ekspertima uključenim u planiranje i realizaciju projekta.

”Osim naših građana, benefite će osjetiti i susjedne države, što daje dodatni značaj i kredibilitet ovom Centru. Ovim putem, Ministarstvo pravde želi da izrazi zahvalnost ambasadi Republike Francuske, državnom tužilaštvu i Centru za obuku u sudstvu i tužilaštvu, jer smo svi zajedno dali doprinos da sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala bude upravo u Crnoj Gori.” – navodi se u saopštenju resora.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor