Izabrani novi članovi Izvršenog i Nadzornog odbora TO Bijelo Polje

Danas je u Bijelom Polju održana konstitutivna sjednica Skupštine Turističke organizacije Bijelo Polje, na kojoj su izabrani rukovodeći organi u naredne 4. godine.Sjednicom je predsjedavao predsjednik Petar Smolović, koji po Statutu predsjedava Skupštinom TO Bijelo Polje.

Delegati Skupštine su podržali predlog Opštine Bijelo Polje za izbor novih članova Izvršnog i Nadzornog odbora.
Na osnovu glasova delegata, u skladu sa procedurom izabrani su i novi članovi Izvršenog i Nadzornog odbora TO Bijelo Polje, za četvorogodišnji period u sastavu: Željko Madžgalj – Speleološki klub Akovo, Musa Ramović – TA Rams, Admir Zekić – TA Trip Travel, Zehra Balić – Planinarski klub Cmiljača i Slađana Merdović – predstavnik Opštine Bijelo Polje (Izvršni odbor) i Žarko Šćekić, Amel Pućurica i Vesko Šćepanović (Nadzorni odbor).

Na današnjoj sjednici predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović  je kazao, da u narednom periodu očekuje da Turistička organizacija bude pokretač brojnih aktivnosti koji će imati za cilj da unapređenje turističke ponude, ali i da bude servis svih turističkih poslenika.

Direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović je upoznala članove Skupštine sa izmenama akata, koji su nakon promjena zakonskih propisa morali biti usaglašeni sa istim. Prema njenim riječima, najveća izmena se odnosi na mogućnost da Turistička organizacija komercijalizuje svoje poslovanje, kroz registraciju za obavljanje određenih privrednih djelatnosti u turizmu što do sada nije bilo moguće.

Zaključeno je da će otvaranjem Suvenirnice u centru grada turistima biti omogućeno da na jednom mjestu kupe autentične suvenire iz Bijelog Polja, ali i da dobiju sve potrebne turističke informacije.

Takođe, predstavnici turističkih agenicija su ukazali na potrebu proširenja smještanih kapaciteta, kako u hotelskom tako i privatnom smještaju.

Sjednici Skupštine su prisustvovala 24 od ukupno 35 delagata u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor