Search
Close this search box.

Investitor da razmotri predloge Vlade za Brskovo

Pokretanje poizvodnje u mojkovačkom rudniku Brskovo, kao i mogući negativni efekti od toga na životnu sredinu bili su tema sastanka predstavnika pet ministarstava u Vladi Crne Gore i kompanije Tara Resources.

Ta kompanija najavila je višemilionsku investiciju u rudnik Brskovo u Mojkovcu.

Kako se navodu u saopštenju Vlade, analizirala su se različita rješenja i dogovoreno je da kompanija Tara Resources dodatno razmotri sve sugestije koje su njihovi predstavnici dobili tokom sastanka od predstavnika Vlade, o čemu će, vrlo brzo, resorna ministarstva uključena u ovaj projekat biti informisana, a sve u cilju pronalaženja najboljeg rješenja, kako za lokalnu zajednicu i Crnu Goru u cjelini, tako i za strateškog investitora.

Sastanku su, ispred Vlade prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i ministar ekologije Ratko Mitrović, kao i državni sekretari Marko Perunović, Aleksandar Ašanin i Danilo Mrdak.

Ispred kompanije Tara Resources bili su prisutni Kris Janes, izvršni direktor, Ričard Bofej, generalni menadžer rudnika Brskovo, Petar Marković, menadžer za zaštitu životne sredine u Tara Resources i Milan Niković, konsultant.

Učesnici sastanka su razgovarali o svim benefitima projekta kao i mogućim negativnim uticajima sa posebnim fokusom na zaštitu životne sredine i kulturno istorijsko bogatstvo lokacije zahvaćene projektom.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor