Inspekcija utvrdila: Marko Begović ne ispunjava uslove za v.d. direktora Uprave za sport i mlade

Upravna inspekcija utvrdila je da Marko Begović ne ispunjava uslove za vršioca dužnosti direktora uprave za sport i mlade, saznaje CdM.

“Konstatuje se da nema dokaza na osnovu kojih bi se na pouzdani način utvrdilo da Marko Begović ispunjava uslove za vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, u pogledu potrebnog radnog iskustva”, navodi se u rješenju Upravne inspekcije u koji je CdM imao uvid.

Postavlja se pitanje kako je resorna ministarka Vesna Bratić mogla predložiti da Vlada Crne Gore odrediti za vršioca dužnosti čovjeka kojem se sa sigurnošću ne može utvrditi da ispunjava zakonske uslove za vršenje dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, što je potvrdila i upravna inspekcija u zapisniku br. UPIN09-700/21-464/7 od 11.01.2022.godine.

U navedenom nalazu inspekcije, u koji je imao CdM uvid, se utvrđuje da Marko Begović, osim što nema pet godina radnog iskustva kao uslov za vršenje funkcije v.d. direktora Uprave za sport i mlade, ima još dva radna odnosa sa punim radnim vremenom zbog čega se postavlja pitanje zašto ovim povodom ništa nije uradila Agencija za sprječavanje korupcije.

Sportska i ukupna javnost je dužna da zna ko je prethodnih mjeseci donosio ključne odluke vezane za crnogorski sport i sa time se i javno hvalio, a kako je inspekcija utvrdila, za to nije imao zakonskog osnova zbog čega se očekuje da će se u narednom periodu ovim povodom utvrđivati i nečija eventualna krivična odgovornost.

Izvor: m.cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor