Ibrahimović: Potpuno je jasno da je nezavisnost bila preduslov za intenzivan razvoj Crne Gore

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović uputio je čestitku svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori povodom 21. maja, Dana nezavisnosti.

Ibrahimović, Foto: Vijesti
Ibrahimović, Foto: Vijesti

“Kada smo prije 16 godina, odlučno, iskreno, patriotski i vizionarski glasali za nezavisnu Crnu Goru, znali smo da je pred nama izazovan i zahtjevan put. Crna Gora je u prethodnom periodu gradila institucije, a istovremeno, stvarala i ambijent za bolji život svih naših građana. Danas je potpuno jasno da je nezavisnost Crne Gore bila preduslov za intenzivan ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore.

Kao punopravna članica NATO saveza i prva naredna članica EU, Crna Gora je danas država, koja uprkos brojnim unutrašnjim i geopolitičkim izazovima, hrabro i odlučno korača putem prosperiteta. Zato je i naše zalaganje da se Crna Gora razvija kao demokratska i pravna država socijalne pravde, koja će garantovati ravnopravnost svakom građaninu, bez obzira na vjeru, naciju ili političku pripadnost.

Koncept multietničke Crne Gore, koji Bošnjačka stranka zagovara od svog osnivanja, a koji smo snažno inkorporirali u biće crnogorskog društva i identiteta, skoro plebiscitarnom podrškom na referendumu 2006. godine, zajedničko je dobro svih koji Crnu Goru nose u srcu. U to ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti”, navodi se u čestitiki Ibrahimovića.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor