Humanitarna pomoć za stanovnike izbjegličkog naselja u Beranama

Stanovnicima izbjegličkog naselja Riversajd u Beranama, danas je uručena donacija u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima neophodnim za svakodnevni život, saopšteno je iz NVO Centar kreativnih vještina.
NVO Centar kreativnih vještina
NVO Centar kreativnih vještina
Kako su saopštili iz ove NVO, problemi sa kojima se suočavaju pripadnici RE populacije u Crnoj Gori, najčešće je ekstremno siromaštvo. Dodali su da oni predstavljaju najranjiviji dio našeg društva koji žive u stanju socijalne i ekonomske ugroženosti – zato je neophodno da se svi uključe kako bi zajednički uticali na njihovo osnaživanje. -Romske porodice žive odvojene od društva u zapanjujućim uslovima, a njihova djeca zbog izostanka obrazovanja nemaju velike šanse za budućnost i sigurno zaposlenje, pa su u većini slučajeva bez ikakvih primanja.
Iz NVO Centar kreativnih vještina saopštili su da posebnu zahvalnost upućuju Sultan Beći koji je stanovnik ovog naselja i NVO aktivista, na pruženoj pomoći i asistenciji tokom realizacije humanitarne pomoći.
Današnja aktivnost realizovana je u okviru projekta ,,Brigom protiv predrasuda,, koji je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor