Search
Close this search box.

Humani dječak Soković dobio vikend na Zlatiboru, a njegova majka posao u Rudniku Pljevlja

Događaj koji se prije dva dana desio u Pljevljima, kada je u kanal pun vode upala šestogodišnja djevojčica i čitav događaj na kraju imao srećnu završnicu, izazvao je veliku medijsku pažnju cjelokupne crnogorske javnosti i još jednom pokazao da se bez obzira na godine heroji ne stvaraju, nego rađaju.
Foto: pvportal.me
Foto: pvportal.me
Najbolji primjer za takvu konstataciju je osmogodišnji dječak Dario Soković, učenik trećeg razreda pljevaljske osnovne škole „Salko Aljković“, koji je svojom prisebnošću, hrabrošću, brzom reakcijom i željom da spasi svoju drugaricu, još jednom vratio vjeru u ljude i pokazao da za takva velika djela nisu važne godine, već veliko srce i plemenita duša.
Iako još mali dječak, pokazao je odlike velikih ljudi.
O događaju kad je prije dva dana šestogodišnja djevojčica iz Pljevalja upala u kanal prekriven vodom i na taj način dovela u opasnost vlastiti život, prve informacije dostupne javnosti su objavljene na javnom servisu, da bi je uskoro prenijeli mnogi crnogorski mediji.
U dnevnik se uključio i načelnik pljevaljske policije koji je saopštio da je policajac Novica Tomašević, pripadnik interventne jedinice, van radne dužnosti, vozio ulicom Narodne Revolucije u Pljevljima, kada je primjetio je da se u kanalu, punom vode, nalazi jedna osoba. Policajac se odmah vratio vozilom do tog mjesta i pomogao djevojčici, koja je, kako kaže Đurđević, bila u fazi davljenja, u kanalu dubine oko metar i po.
„Spasio je maloljetnu djevojčicu, posljedice bi bile fatalne da nije naišao“, ukazao je Đurđević.
Prema nezvaničnim informacijama RTCG, djevojčica je u iskazu navela da je u kanal gurnuo dvije godine stariji dječak, što je izazvalo veliki broj negativnih komentara na društvenim mrežama.
Kako podsjeća portal sjevercg, Arnela Geljić, samohrana majka dvoje djece, od kojih je jedno dijete i njen osmogodišnji sin, na svom fejsbuk profilu se oglasila.
Jedan pratilac Pljevaljskog medija zatražio je da redakcija portala kontaktira roditelje dječaka koji se borio da spasi drugaricu od davljenja i iskazao želju da ih nagradi vikendom na Zlatiboru, kad god oni budu u mogućnosti sa obavezama.
Redakcija tog portala je dobila i informaciju od Mija Lekića, Izvršnog direktora Rudnika Pljevlja, koji je izrazio spremnost da na određeno vrijeme u rudniku zaposli samohranu majku dječaka i na taj način iskaže zahvalnost porodici dječaka, kome se divi šira društvena zajednica.
Izvor: Bijelo Polje online
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor