Hitno izmijeniti zakon o kažnjavanju pedofila

Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije je osudio događaj koji je sa pravom zabrinuo javnost, a odnosi se na sumnju obljube osmogodišnje djevojčice od komunalnog policajca. Kako su poručili, hitno će inicirati izmjene zakona kojima će se ovakva djela najoštrije kažnjavati.

„Ovim putem obavještavamo javnost da će Ženski klub Skupštine Crne Gore pripremiti izmjene i dopune zakona koji tretiraju ovo djelo, prije svega, Krivičnog zakonika sa ciljem pojačavanja kazni koje se odnose na krivično djelo obljube djeteta, jer smatramo da je kazna propisana tim zakonikom za ovo djelo nedopustivo blaga, u odnosu na težinu krivičnog djela u kojem je oštećeno dijete“, navodi se u saopštenju.

U Ženskom klubu, smatraju da će to uz predlaganje Zakona o alimentacionom fondu biti jedan od prioritetnih zakona koji će sve poslanice Skupštine Crne Gore predložiti na usvajanje po hitnom postuku.

„Ovakvi događaji, posebno kada su počinioci oni koji bi trebali da po funkciji vode računa o sprovođenju zakona, nas upozoravaju na hitno djelovanje, jer moramo sve učiniti da maksimalno zaštitimo djecu tako što će ovakva krivična djela zakonski biti najoštrije sankcionisana“, zaključuju u saopštenju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor