Search
Close this search box.

Gutić: Vladu formirati što je prije moguće, ako nema dogovora, idemo na izbore

Svako odugovlačenje u vezi dogovora oko formiranja Vlade proizvodi štetu za građane i državu. Ukoliko ne postoji volja da se Vlada formira, izbori su uvijek opcija, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić.

„Već više od 45 dana imamo Vladu u tehničkom mandatu, koja ne vrši osnovne funkcije iz svoje nadležnosti. Vidimo da se većina ministara bavi kampanjom za izbore u Beranama, ne radeći posao za koji su izabrani, dok svjedočimo ogromnom rastu cijena goriva i osnovnih životnih namirnica. Skupština je u blokadi samovoljom pojedinaca, dok zabrinutost građana i naših međunarodnih partnera raste. Sve ovo pokazuje da Crnoj Gori hitno treba nova Vlada kao subjekt odgovornosti za građane i državu“, kazao je Gutić.

Odugovlačenje oko dogovora za formiranje Vlade samo dodatno otežava politički i društveni život u Crnoj Gori, koji je dodatno pritisnut bezbjednosnim izazovima.

„Izbori su uvijek opcija. Bošnjačka stranka nikada nije kalkulisala oko strateških stvari, niti bježala od izbora. Ipak, mišljenja smo da bi izbori u ovom trenutku samo prolongirali donošenje teških odluka, kojih politički subjekti moraju da budu svjesni. Crnoj Gori je hitno potrebna Vlada, koja bi rješavala ekonomska, politička i bezbjednosna pitanja. Ukoliko nema brzog dogovora, idemo na izbore“, zaključio je Gutić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor