Gradski trg u Bijelom Polju danima okovan ledom

Prethodnih nekoliko dana bili su ove zime najhladniji na području bjelopoljske opštine. Snijeg koji je pao, istina ne u većim količinama, nije donio nevolje u saobraćaju na putnim pravcima, prema mjesnim centrima i okolnim selima. Takođe, gradske i prigradske ulice bile su očišćene. Prioritet u čišćenju bila je ulica Mojkovačka, koja je, sobzirom na uzbrdicu i frekventnost, jer vodi prema Opštoj bolnici i Domu za stare i nekoliko gradskih naselja, stalno bila održavana.

    Foto:Dan,Milovan Novović

Ipak, Bjelopoljci negoduju jer je gradski trg danima okovan ledom i ističu da je to nedopustivo, te da su radnici Komunalnog preduzeća „Lim“, u suret najavama meteorologa o niskim tempraturama, na vrijeme trebali u centru grada po kolovozima, pješačkim stazama i površini trga posuti so i rizlu. Reagovao je i dr Vidran Kljajević, profesor u Srednjoj stručnoj školi i odbornik Socijalističke narodne partije (SNP -a) u lokalnom parlamentu. Kljajević kaže da je nedopustivo da je ovih dana usled zaleđene površine onemogućeno proći trgom i centrom grada i on za to proziva zaposlene u Komunalnom preduzeću „Lim“.

I ove godine, kao i svake prethodne, Komunalno preduzeće „Lim“ iznenadio je snijeg u januaru. Mašine im miruju, a neke „moderne“ koje mogu po njihovim navodima čistiti pločnike i trotoare, ako već i postoje, onda su i dalje neraspakovane, jer su radnici Komunalnog preduzeća tek u početnoj fazi čišćenja pločnika i trotoara, i to ručnim alatom– naglašava Kljajević.

Šef jedinice za održavanje puteva u preduzeću Komunalno „Lim“, Senad Pačariz, kaže da je problem sa gradskim trgom unazad nekoliko dana zbog enormno niskih temperatura.

Radimo sve što je u našoj moći. Radnici rade ručno, što je jedino izvodljivo. Ne možemo trg da tretiramo hemijskim sredstvima, jer bi na proljeće imali posledice i oštećenje ploča koje su postavljene na trgu. Ovo jeste teži način rada, u uslovima kad je i minus 15 stepeni, ali se borimo da stvorimo bolje uslove i omogućimo svim našim sugrađanima bezbjedno funkcionisanje. Osposobili smo trenutno dvije staze da može da se prođe, a radićemo i dalje. So ne reaguje na minus pet i niže temperature, a da je pospemo stvorili bismo samo veće probleme – kaže Pačariz i dodaje da su trenutno na području bjelopoljske opštine prohodni svi putevi, te da se na njihovom održavanju radi u tri smjene.

Stigli smo do svih mjesnih centara, a tokom noći radimo na prioritetnim ulicama u gradu, prije svega onoj koja vodi prema Opštoj bolnici– ističe Pačariz.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor