Search
Close this search box.

GRAĐANI OKUPLJENI NA MUSLIMANSKOM GROBLJU NA GORNJIM LOZNICAMA, KOJE JE PRIJE SEDAM DANA BILO POPLAVLJENO, NADLEŽNIMA U OPŠTINI PORUČILI

BIJELO POLjE – Kako je ranije dogovoreno, juče je održano drugo po redu okupljanje građana na muslimanskom gradskom groblju na Gornjim Loznicama. Razlog je katastrofalno stanje u kojem se ovo groblje nalazi, posebno nakon poslednjih kiša kada je čitavo bilo poplavljeno. U međuvremenu je uslijedio satanak u lokalnoj upravi sa predstavnicima Islamske zajednice Bijelo Polje i nadležnima u Komunalnom preduzeću „Lim” oko početka radova na sanaciji i uređenju groblja. Juče je izabrana petočlana delegacija, koja će danas tražiti prijem kod predsjednika Opštine Petra Smolovića jer je, kako su saopštili okupljeni, Opština ta koja gazduje grobljem i koja je obavezna da riješi problem njegovog plavljenja.

Tražimo trajno rešavanje problema uz uključivanje stručnjaka, da opet kada krenu kiše ponovo ne bismo bili u problemu. Dogovorili smo novo okupljanje za narednu nedjelju, opet u 12 sati. Nećemo odustati dok se ne krene u trajno rješavanje ovog problema – kazali su okupljeni mještani.

Oni su izrazili nezadovoljstvo zbog nerešavanja problema i istakli da, kako su kazali, neće pristati na zamagljivanje očiju nekim sastankom koji je organizovalo Komunalno preduzeće „Lim” na koji nijesu pozvani predstavnici građana.

Pitamo zašto se niko iz Islamske zajednice nije pojavio na ova dva skupa građana, da nas obavijeste o njihovom sastanku i daju svoje predloge. Zašto nije došao direktor Komunalnog preduzeća „Lim” da okupljenim građanima iznese šta su uradili, a šta planiraju da preduzmu. Ne želimo nikoga da okrivljujemo za nastale probleme, ali želimo samo da se trajno riješi problem svih mezarja i groblja i nećemo odustati od izražavanja nezadovoljstva dok se god ne riješe ovi problemi – poručili su okupljeni.

Mirsala Idrizović, jedna od inicijatora okupljanja, kazala je da očekuju da predsjednik Opštine Bijelo Polje primi petočlanu delegaciju, a njegovo je da, ako smatra da je potrebno, na tom sastanku pozove sve druge zainteresovane strane.

Pozdravljamo sve što se uradilo nakon poslednjeg okupljanja, ali nijesmo zadovoljni, jer nema trajnog rješenja. Ovdje se vidi da postoje ne zna se ni koliko izvora koji ugrožavaju mezarja. Jako je bitno da se u rješavanje stanja uključe stručnjaci – rekla je Idrizović i poručila da mještani traže i informaciju šta je sa drugom lokacijom koja je planirana za groblje, da li je kupljena i gdje se nalazi.

Ovi problemi moraju urgentno da se rješavaju – podvukla je Idrizović.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor