Gradimo upravu koja je servisno orjentisana na građane i privrede

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se sa predsjednikom Savjeta stranih investitora, Kristofom Šonom, izvršnim direktorom Savjeta stranih investitora, Ivanom Radulovićem, izvršnom direktoricom Telekoma, Dinom Cibulaskaja, izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke, Palom Kovačem, i izvršnim direktorom Sage CG i predsjedavajućim ICT komiteta u Savjetu, Ivanom Bojanovićem.

„Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija pažljivo osluškuje potrebe poslovne zajednice, kako bismo radili na smanjenju birokratije, pojednostavljenju procedura, a sve u cilju daljeg razvoja digitalne ekonomije, ali i jačanja ekonomskog rasta. Naš cilj je da gradimo upravu koja je servisno orjentisana na građane i privredu, a na bazi njihovih potreba“, ocijenila je ministarka Tamara Srzentić.

Ona je sa predstavnicima Savjeta razgovarala o konkretnim aktivnostima i promjenama koje je neophodno sprovesti u cilju unapređena digitalnog poslovanja, veće efikasnosti i transparentnosti rada.

„Savjet stranih investitora biće posvećen partner Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija u sprovođenju digitalne transformacije poslovnih procesa, te daljeg podsticanja digitalalizacije i razvoja e-usluga“, ocijenili su predstavnici Savjeta.

Kako je saopšteno iz MJU, oni su istakli da je neophodno jačati partnerstvo između poslovne zajednice i javne uprave kako bi se ubrazala digitalna transformacija i kontinuirano unapređivao investicioni ambijent za tehnološki sektor.

Predstavnici Savjeta pružuli su punu podršku implementaciji planiranih reformi koje imaju za cilj pojednostavljenje uslova poslovanja, pospješivanje digitalizacije i unapređenje efikasnosti javne uprave.

Kroz zajednički rad javnog i privatnog sektora, ICT zajednica Savjeta će kroz transfer znanja i najboljih EU i svjetskih praksi pružiti podršku pospješivanju digitalne ekonomije, unapređenju infrastrukture, smanjivanju digitalnog jaza i optimizaciji javnog sektora.

Izvor: FOS Media

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor